Георги Костов се срещна с Марк Джулиано в САЩ

Георги Костов се срещна с Марк Джулиано в САЩ  | StandartNews.com

Костов и директорът на ГДНП проведоха срещи с Марк Джулиано, зам.-директор на ФБР и с помощник държавния секретар и директор на Бюрото за дипломатическа сигурност Грегъри Стар

Главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, придружаван от директора на ГД "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски, е на работно посещение в САЩ от 14 до 18 декември. По време на посещението си Костов ще проведе срещи с ръководителите на основните правоохранителни структури на страната - Федералното бюро за разследване, Агенцията за борба с наркотиците - ДЕА, Сикрет сървис, Бюрото за дипломатическа сигурност и други.

През първия ден от своето посещение главният секретар на МВР се срещна със зам. - директора на ФБР Марк Джулиано. По време на двустранната среща беше изказано задоволство от високите нива на сътрудничество между ФБР и оперативните дирекции на МВР. По време на срещата бяха обсъждани конкретни въпроси на двустранното оперативно сътрудничество по линия на контратероризма, незаконната миграция и киберпрестъпността. Джулиано, който заема най-високата професионална длъжност във ФБР, изрази висока оценка за българските правоохранителни органи, тяхната роля и място за гарантиране сигурността в тази важна част на света. Двете страни се обединиха около становището, че само със съвместни усилия може да бъдат посрещнати предизвикателствата на днешното време.

По-късно през деня гл. комисар Костов и водената от него делегация проведоха срещи в Бюрото за дипломатическа сигурност /с помощник държавния секретар и директор на Бюрото Грегъри Стар/, както и с ръководството на Сикрет Сървис.
Визитата продължава със срещи в Агенцията за борба с наркотиците - ДЕА и Центъра за скрининг на терористи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай