Ген. Шивиков: Отивам си, дано остана в сърцата ви!

Ген. Шивиков: Отивам си, дано остана в сърцата ви! | StandartNews.com

"Явно моята кариера е към своя край за жалост. 28 години беше моята служба." Това бяха думите на генерал Димитър Шивиков при гостуването си в сутрешния блок на bTV. Той каза, че процесът срещу него е бил скалъпен и той си тръгва с чест.

Генерал Шивиков се сбогува просълзен с подчинените си и им каза: „Надявам се да остана в сърцата ви".

На въпросите за обвиненията срещу него, ген. Шивиков каза: Ще запазя за мен отговора, който имам до момента кой или кои лица организираха това мероприятие срещу мен, за да бъда отстранен от поста си, защото нямам все още неопровержими доказателства за подозренията си. Тръгвам си с чест и в знак на уважение към моите колеги и с огорчение към така наречените ми „приятели", които директно и индиректно съдействаха, за да се стигне до сегашната ми ситуация.

Според бившия командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово - абсолютно сигурно е, че разследването срещу него е започнало по анонимен сигнал от „Военна полиция". Той добави, че е факт, че военният министър Ненчев още от първите дни, когато е възникнал скандалът, е застанал твърдо зад него и го е подкрепял.

Факт е, че четирима военнослужещи от поделението ми помогнаха за ремонта на жилището ми в София и съзнавам, че от морална гледна точка това ми действие е укоримо. Но трябва да се отбележи, че с тези хора аз съм колега, приятел и не съм имал за цел да злоупотребявам със служебното си положение, каза той.

Той изказа своите благодарности на всички колеги и граждани на Карлово, които присъствали по време на прощалното му слово като командир на бригадата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай