ГДБОП неутрализира група за оръжие и боеприпаси

ГДБОП неутрализира група за оръжие и боеприпаси | StandartNews.com

Акцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура

Под ръководството на Специализираната прокуратура при спецоперация служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група. Операцията е проведена на 19 януари т.г. В хода й е установена и задържана осемчленна организирана престъпна група, занимавала се с преработване и разпространение на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Служителите на ГДБОП са извършили претърсвания на адреси и автомобили в София и Свиленград. От гараж в столичен квартал, пригоден в работилница за изработване на детайли за различен вид огнестрелни оръжия, са открити 4 пистолета различна марка, един от които преработен, а друг – на части, револвер, четири пушки, 7 пълнителя за пистолет, заготовка за заглушител, 4 кутии с различен по вид боеприпаси – 16 патрона за автомат „Калашников" и 9 18-милимитрови патрона. Иззети са още 2 кутии с барут, огнеопорен шнур, запалка за граната, 4 капсул детонатора, 11 цеви, 3 пълнителя за автоматично оръжие тип „Узи". До помещението, в автомобил, управляван от единия от задържаните, спецполицаите открили цеви, спусъци и пружини за пистолети. В друг автомобил, с чужда регистрация, намерили два пистолета „Астра" с прилежащите към тях пълнители, без муниции. При обиск у единия от задържаните в гр. Свиленград са иззети 3 таблетки със съмнение за наркотично съдържание и 6 бойни патрона.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осмината задържани, а мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на разкритата група продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай