Галин Vs. Енергото

Проверяват Калояновата крепост за кражба на ток, певецът ги праща на съд

Галин Vs. Енергото | StandartNews.com

Галин и Енергото се хванаха за гушите заради кражба на ток. Сагата се развихри заради най-голямото заведение в Арбанаси. Атракционът "Калояновата крепост", който е собственост на бизнесмена и певицата Галена, бе уличен от служители на "Енерго Про" в кражба на ток.

В спора се намеси и местната полиция, откъдето обявиха, че е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая. Причината - екип от униформени и служители на "Енерго Про" установили в понеделник как в развлекателния комплекс има незаконно включване към елмрежата. Те видели с очите си, че това било направено с меден кабел и метални щипки. Така според служителите на Енергото не се отчитал напълно ползваният ток. Собственикът на атракциона Галин Анастасов отсече пред "Стандарт", че ще съди Енерго Про, защото не е крал ток. "Във въпросния ден техници на дружеството са отворили трафопоста, който е вън от заведението и само те имат ключ за него. Аз не мога да влизам там. Той беше построен преди две години и след това го продадохме на енергото и си е тяхна собственост. Оттогава само те могат да влизат там, аз нямам ключ и никой от персонала няма", разказа бизнесменът.

По думите на Галин в първия юлски ден управителят на заведението бил в МЕТРО и, когато се върнал с покупките видял, че вратата на трафопоста е отворена и отишъл да провери, какво става. Пломбите на вратата били непокътнати, ключалките - здрави. Според него техниците са вършили нещо вътре около 30 минути без свидетел. "Те не повикали никого от персонала, нито ми се обадиха, защото аз не стоя постоянно там. Точно срещу входа на трафопоста има камера, която е заснела всичко и записите от нея ще бъдат предоставени на следствието", зарече се мъжът на Галена. Той не е подписал протокола и ще води дела до дупка за да докаже, че не е крал ток. Енергото му отчитало изразходваната енергия с най-нов модел електромер, който се засича дистанционно и може да се следи направо от централата във Варна. "Конкуренцията не спи, някой иска да злепостави заведението", каза бизнесменът. Електричеството в атракциона не е било изключвано и той продължава да работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай