Гълъбово без ток още поне два дни

Гълъбово без ток още поне два дни | StandartNews.com

Гълъбово. До два дни може да бъде възстановено електрозахранването в Гълъбово. Край подстанцията ще бъде изградена защитна дига, след което ще бъде изпомпана събралата се вода. Според оценките са необходими около 2 дни да изсъхнат съоръженията, за да може токът да бъде пуснат.

Нормализира се обстановката в Гълъбово, но въпреки това обявеното бедствено положение остава в сила и днес.

Очаква се да започне изграждането на защитна дига около залятата подстанция "Гълъбово", която захранва с електричество цялата община. На мястото ще пристигне тежка техника с инертните материали, за да започне изграждането на дигата, съобщи БГНЕС.

След като бъде изградена, ще се направи опит да бъде изпомпена водата, заляла подстанцията. Според специалисти са необходими около 2 дни, за да изсъхнат съоръженията и след проверка електрозахранването ще бъде възстановено.

Кметът Николай Тонев заяви пред БГНЕС, че общинското ръководство е взело решение да бъде разрушена дигата на река Сазлийка в южния край на Гълъбово, където няма опасност за населението. По този начин управата смята, че ще смъкне нивото на водата с още 50 сантиметра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай