Футболен съдия дава надежда на бежанци

Футболен съдия дава надежда на бежанци | StandartNews.com

Футболен съдия помага на деца бежанци. 30-годишният Васимир Ел Хатиб е израснал в Плевен. Майка му е българка, а баща му - сириец. Живее сам в България, защото семейството му е в Сирия, работи като съдия в „Б" футболна група.

Васимир основава туристическа компания и всяка година води стотици българи на екскурзия до родината на баща му. Интересът е голям, докато не започва войната. Той разказва, че първо побягват туристите, а след тях и близките на семейството, съобщава Нова тв.

Мъжът вижда, че бежанците трудно се интегрират у нас, особено децата. И става част от християнска доброволческа организация, с която създават безплатно училище, където да участ бежанци на всички възрасти.

Али е на 16 години и вече е осми клас в 66-то училище в София. Джуди пък е първи клас, също в българско училище. Нито едно дете не ги приема като чужди. Децата са добре възпитани благодарение на съдията, който им е протегнал ръка. Васимир организира още и детски футболен отбор, за да може те да спортуват и се интегрират по-бързо сред българските им връстници.

Вижте целия репортаж на Нова тв:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай