Фурор в "Стани богат"! Какво направи Жанин

Мина девет нива, без да ползва жокер

Фурор в "Стани богат"! Какво направи Жанин | StandartNews.com

21-годишната Жанин Ал-Шаргаби впечатли водещия и публиката на предаването "Стани богат" със знанията и разсъжденията, които демонстрира с играта си.

Тя стигна до 11-и въпрос за 10 000 лева. По-интересното е, че Жана, която е от българо-йеменски брак, отговори на първите девет въпроса без да ползва дори един жокер. Ал-Шаргаби се занимава с право и участва в състезания по дебати в различни държави.

В излъченото вчера предаване тя отговори на първите седем въпроса в играта, разчитайки напълно на своите знания, а днес направи това с още два. Осмият бе "Какъв е надписът, който образуват специално засадените през 1981 г. дръвчета край русенското село Обретеница?", на което тя посочи "1300 България", а след това, въпреки че не знаеше конкретния отговор, тя пресметна колко синове е родила Шехерезада на цар Шахриар за 1001 нощи - трима.

На десети въпрос тя отново направи солидни и логични разсъждения, но трябваше да използва жокер "Помощ от публиката", с помощта на който посочи нов верен отговор - че от Невена Коканова, Мерилин Монро, София Лорен и Грета Гарбо именно Монро е родена през същата година, в която и кралица Елизабет II.

За съжаление, Жанин отпадна на 11-ия въпрос, който е за 10 000 лева. В него се питаше "Кое от животните не е било на борда на балона, издигнат от братя Монголфие на 19 септември 1783 г.

Въпреки това Жанин си тръгна с 3000 лева - сумата, която избра за втора сигурна, и със сигурност остави отлични впечатления в зрителите. Остана й и един жокер, който така и не използва - "Обади се на приятел".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай