Фондация "Димитър Бербатов" помага на младите таланти

Хасан и Ибрахим Игнатови заедно с Крисия станаха втори на Евровизия, но нямат на какво да се упражняват

Фондация "Димитър Бербатов" помага на младите таланти | StandartNews.com

Фондация "Димитър Бербатов" ще подпомогне близнаците пианисти от Шумен Хасан и Ибрахим Игнатови, пианистката Десислава Карагьозова от Русе и китариста Георги Димитров от София.

Докато всички все още сме в еуфория от класирането на второ място на детската Евровизия, печалната истина е, че момчетата Хасан и Ибрахим нямат на какво да се упражняват. Старото им пиано се счупи, вече не подлежи на ремонт и трябва да им се купи инструмент. А тежките клавирни конкурси тепърва предстоят. Фондация "Димитър Бербатов" застава зад по-нататъшното развитие на музикалния талант на 10-годишните близнаци, както и на други свои деца и обявява началото на дарителска кампания, в която всеки може да се включи и помогне с колкото може. В откритата дарителска сметка трябва да се съберат минимум 25 хиляди лева, за бъдат купени инструменти и на Десислава Карагьозова и Георги Димитров.

Близнаците Хасан и Ибрахим са родени на 15 декември 2003 г. в семейството на фелдшер и лаборантка. Бащата пръв забелязва музикалността на децата, когато те са 5-годишни. Семейството, което има и дъщери близначки, решава да напусне делиорманското градче Каолиново, за да даде по-добро образование на децата си. Днес Игнатови живеят в Шумен, а момчетата усъвършенстват таланта си под ръководството на Маринела Маринова. Близнаците свирят на пиано едва от три години, но вече имат редица български и международни награди.

Десислава Карагьозова е ученичка в VII клас в НМУ "Любомир Пипков" - София, в класа по пиано на Светла Славчева. Талантливото момиченце започва своя път в изкуството с класически балет, когато е на 4 години. В продължение на 7 години едновременно свири и танцува, след което избира пианото за бъдещето си развитие. Печелила е много награди, сред които Международния конкурс за романтична музика в Ню Йорк. През март 2014 г. Деси свири на сцената на "Карнеги Хол". Подготвя се за други големи международни концерти в Ню Йорк, Вашингтон, Москва и Париж.
Георги Димитров е роден на 2 декември 2000 г. в София. Учи в НМУ "Любомир Пипков". На китара свири от близо 3 години. За това кратко време има много завоювани награди.

Предстоят му концерти извън страната - във Виена, Белград и в Хърватия.

Сметката, по която могат да се правят дарения, е: Титуляр на сметка: Фондация "Димитър Бербатов". Банка: ОББ. IBAN: BG35UBBS80021011968230. BIC: UBBSBGSF.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай