Фънки празнува ЧРД, къде и с кого

Рокаджията излиза на 19 януари в Младежкия с „Веселата карета“

Фънки празнува ЧРД, къде и с кого | StandartNews.com

Бас китаристът Димитър Ковачев-Фънки празнува рожден ден като истински актьор - на сцена в театър. На 19 януари култовият рокаджия ще гръмне шампанското преди и след поредното софийско представление на хасковския хит „Веселата карета“. Авторският спектакъл на известния драматург и режисьор Елин Рахнев вече се играе в Младежкия. Публиката там ще аплодира Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Баненкин, Николета Малчева, Добриела Попова, Стелиян Николов и Емануил Костадинов.

С ролята си на погребалния агент  Разцветников – класически измамник, който свири на най-тънките струни в душите на хората, Фънки се вписва отлично сред жреците на Мелпомена. „Изключително ми е интересно в кухнята на театъра. Страшен купон е. Не мога да повярвам, че си партнирам с толкова големи актьори", твърди Ковачев.  

„Емоциите, които носи по пътя си тази карета, са весело-тъжни. Важното е да не се притесняваме от смъртта, да не се притесняваме и от живота - защото и горе, и долу сме едни и същи. Съществуваме в голямо казино и всеки сам избира цвета, на който да заложи. И каквото стане!“, казва Елин Рахнев. В постановката звучи песента „Преводачи на дъжда“ по музика на Жоро от „Остава“, който пише и текста заедно с Рахнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай