Физкултурник шамаросвал омбудсмана

Аз няма на кого да се оплача, но президентът може да ме сезира, каза в отговор на децата Пенчев

Физкултурник шамаросвал омбудсмана | StandartNews.com

Велико Търново. Физкултурник шамаросвал омбудсмана. Това призна Константин Пенчев във Велико Търново, където се срещна с ученици от професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон".

Общественият защитник разкри пред децата, че и той като малък е бил с нарушени човешки права. За пример даде как учителят по физическо го отупвал с шамар още като влезе в училището. По-късно човешките му права били нарушавани и в казармата. Тогава обаче нямало на кого да се оплаче. Затова посъветва учениците да си знаят правата и да се оплакват. В бъдещия Закон за детето най-важното нещо, според Пенчев, трябвало да бъде "децата имат права" и то да е написано с големи букви. Учениците питаха Пенчев има ли на кого той да се оплаче сега, ако се почувства, че правата му са нарушени и може ли президентът да се оплаче на Константин Пенчев. Защитникът им отговори, че той няма на кого да се оплаче, но ако президентът реши, може да го сезира.

След като влезе в сградата, омбудсманът се обърна към децата и им каза: "Не дай Боже да съм с физически увреждания, как щяхте да ме вдигнете по стълбите на училището, които не са пригодени по тях да мине инвалидна количка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай