Фирми вдигат параклис до завой убиец

Фирми вдигат параклис до завой убиец | StandartNews.com

Транспортни фирми от Перник правят параклис до пътен знак с черна точка. Участъкът от вътрешноградската магистрала в района на бензиностанция на "Шел" има печалната слава на завой убиец заради многото катастрофи, в това число и със смъртни случаи. Тъкмо на това място по инициативата на управителката на превозваческата фирма "Бус Перник" Магдалена Милтенова ще се вдигне Божи дом за молитва и умиротворение. Там са катастрофирали рейсове не само на тази фирма, затова богоугодното дело се подкрепя и от създадения наскоро Транспортен клъстър в Перник.

Параклисът вече е поръчан в бургаска фирма, която прави отстъпка от 1000 лв. в цената като собствен принос в издигането на му. Общинската администрация определи строително петно на високо място до завоя убиец, така че храмът да се вижда от пътя. Предстои общинските съветници да одобрят подробния устройствен план и свещеници от Перник да осветят мястото. Желанието на инициаторите е параклисът да бъде осветен на празника на св. Петка Българска на 14 октомври. В дарителската кампания за набиране на около 8 хиляди лева се включват с лични средства и други предприемачи и граждани на Перник.

През юни 2007 г. в този участък от пътя пияна шофьорка отне живота на трима младежи. В края на април тази година там загина на място 17-годишна велосипедистка, блъсната от 28-годишен пиян шофьор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай