Фирма изхвърли труп пред болница

Фирма изхвърли труп пред болница | StandartNews.com

Строителят починал от токов удар, никой не знае кой е

Двама строителни работници изхвърлиха тялото на починал техен колега пред варненската болница "Света Анна" и отпрашиха, без да се обадят на докторите. Майстори докарали с микробус 40-годишен мъж, загинал при трудова злополука. Двамата просто го свалили пред вратите на Шоковата зала и си тръгнали. В болницата установили смъртта на мъжа и подали сигнал в полицията. Дежурният го е записал като неизвестен, тъй като в него липсвали документи. От полицията предприели незабавни действия за изясняване на самоличността на загиналия, както и за издирване на двамата мъже.

Установено е, че работникът е починал вследствие на токов удар. Той е бил на един от строежите в центъра на Варна, когато е станал инцидентът с него. Колегите му са се изплашили и решили да го откарат на лекар, но по пътя разбрали, че е починал и просто го зарязали пред болницата, обясни възмутен зам.-шефът на здравното заведение проф. Дико Бошнаков. В болницата са установили, че работникът има и черепно-мозъчна травма, която вероятно е причинена след падане.

Предстои патоанатомите да изготвят заключение, но медиците са категорични, че няма данни за насилствено причинена смърт. Проверка се извършва и от Инспекцията по труда във Варна. На този етап се установява кой точно е починалият, но е ясно, че е работил без трудов договор. Продължава издирването на фирмата, която го е наела на работа. "Близките му са в правото си да се възползват от възможностите, които дава законодателството при трудова злополука с фатален край. Всъщност през целия си съзнателен живот човекът не е имал подписан трудов договор", каза още шефът на инспекцията инж. Иван Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай