Фини крака за впити дрешки

Фини крака за впити дрешки | StandartNews.com

Калина Русева – инструктор по аеробика и фитнесКлуб MD sport, зала 5-Б, стадион В.Левски

Можете да бъдете сигурни, че колкото и слаба да е една фигура, е препоръчително да се спортува редовно, защото в противен случай, дори и слабо, тялото се отпуска. Друг е въпроса колко ще се наложи да стоите в залата за поддържане на желатата фигура. Ако не сте генетично слаби като структура на тялото, несъмнено трябва да полагате повече усилия, за да бъдете във форма. Независимо от кой тип тяло имате обаче, задължителното условие за стегнати мускули е спорта и правилното хранене. Основно можем да разделим видовете тренировки на два типа – за натрупване на маса и увеличаване на обема и за релефно тяло без мазнини. Повечето от нас се стремят към второто. Професионалните билдери, когато не са в състезателен период, трупат маса, след това се подлагат на драстични режими и постигат уникален релеф. Но всичко това е свързано с нечовешки усилия, строг хранителен режим и всекидневни тренировки. И тъй като ние не се готвим за състезание, но искаме да бъдем в добро настроение и форма, има начин да постигнем желаното тяло, без да изпадаме в драстични крайности. Естествено, всяка дама обръща внимание на краката си, за да може смело да носи прилепнали дрехи, които подчертават едни стройни и стегнати бедра. Гледката гали окото и създава на притежателката на тези крачещи прелести прекрасно усещане и самочувствие. А когато човек е здрав и знае, че изглежда добре, това е силен стимул за прекрасно настроение, креативност и вътрешен баланс. Ето затова е важно винаги да сме във форма и спорта да стане част от ежедневието ни. Днес Зоя ще покаже три ефикасни упражнения за стягане на бедрата и седалището и едно движение за плосък корем. Упражненията се изпълняват с пружиниране за време от 1 минута, а не в определена бройка. Направете от 1 до 3 серии общо.

1. Пружиниране до полуклек

От седнало положение върху топката, с отворени встрани стъпала, започнете да ставате нагоре до полуклек, като фиксирате движението в горна точка. При сядането обратно се изтласкайте леко нагоре с пружиниране и отново заемете позиция на полуклек; тялото е изнесено напред с прав гръб, ръцете са пред гърдите. Натоварват се основно бедрата и седалището, гърба и корема участваткато стабилизатори.

2. Изпъване назад

Застанете изправени с лице към парапет, или друга опора и подпрете длани на опората, като наведете тялото по диагонал до права линия. От тук започнете да пружинирате назад и нагоре с изпънат десен крак, като дясното стъпало е около нивото на опорното коляно; работете с малка амплитуда и равномерно темпо. Направете същото с ляв крак. Упражнението натоварва задната част на бедрата и седалището.

3. Странично изнасяне

Застанете изправени странично към опората и се хванете с лявата ръка за нея. От тази позиция започнете да изнасяте встрани изпънат десния крак, като пружинирате нагоре и надолу, без да докосвате пода; дръжте тялото изправено и работете единствено с крака. Обърнете се вдясно към опората и повторете упражнението с ляв крак. Движението натоварва страничната част на бедрата и талията.

4. Преси от топка

Седнете върху топката и плъзнете тялото така, че да оставете опората върху долната част на гърба, кръста и седалището. Краката са под прав ъгъл в колена, а стъпалата – леко отворени. Сложете едната, или двете ръце на тила и започнете с пружиниране да повдигате корпуса напред и нагоре, като фиксирате движението в крайна горна позиция.. Може да сложите едната ръка на корема, за да усетите по-точно дали работите правилно

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай