Фестивал прелъсти заклети ергени

Румънец призна българките за №1 заради наша инженерка

Фестивал прелъсти заклети ергени | StandartNews.com

Баща и син заедно си търсят късмета във Велинград

Мъдрецът Бернард Шоу казва: Жената се тревожи за бъдещето, докато си намери съпруг, а мъжът започва да се тревожи за бъдещето, когато си намери жена. Въобще много тревога само в едно изречение. Така е при мъжете и жените със сериозни намерения. Вторият международен фестивал на необвързаните във Велинград събра точно такива. Хора солидни, свободни, романтични, с телени очила или фин грим, любители на поезията, флиртовете, морала, виното, печените зеленчуци, но преди всичко обладани от неистово любопитство.

Какво предлага другият пол? Това се питаха темпераментна медицинска сестра от Варна, бизнесмен от София, охранител от Смолян, учителка от Плевен. Ако се съди по миналогодишния оглед, шансове има. Две бебета вече са на път след любов, начената тогава.

Баща и син дойдоха заедно на феста, но всеки поотделно търсеше бъдещето си щастие. Възрастният мъж, счетоводител, отдавна разведен, не се оплакваше от живота си. Можеш ли да допуснеш, че човек, който е печелил конкурс за най-хубава салата, може да живее зле, попита и отпи, странно защо уиски. Съпругата му се омъжила в Германия. Той отгледал двете момчета. След като вече са големи, решил е да потърси и своята компания, но не на всяка цена.

Синът, нека го наречем Марти, се оказа далеч по-емоционален и нетърпелив. Може би основателно. Ситни капки кръв още капеха от сърцето му. Месеци назад, в резултат на силна любов, нещата опрели до брак. Пръстенът, който дарил на любимата, бил от бяло злато. На японски пишело нещо, което ще рече: Обичам те". Няколко дни, след като красивото бижу лепнало на пръстта на бъдещата годеница, тя го върнала. Решението й дошло след кратко, но мъчително размишление. За Марти случилото се било равностойно на смърт. За щастие то не го пратило в гроба, а го върнало в армията на необвързаните, която почти бил напуснал. "Пораженията, ако не ни убият, ни правят по-силни". Тази мъдрост като че ли е измислена за него. Гордо изправен пред всички с безупречна южняшка, което значи мека, дикция той издекламира: Таня, харесвам те. Благодарение на тези думи кавалерът спечели титлата "Мистър Фестивал" и уикенд в Халкидики. Красавицата Таня се изчерви, но не направи никакво изказване по въпроса. Поне засега.

Съвсем друга бе драмата на чаровника, да го наречем Борис. С летящ старт той се хвърли да превзема нежната като порцеланова статуетка поетеса Лили. Тя май нямаше нищо против. Меко падаше в прегръдките му при всеки танц и дори галеше с показалец олисяващото му теме. Късно през нощта, сред мътната светлина на бара, повлиян от току-що чутите съвети на специалистката Наталия Кобилкина, Борис сподели чистосърдечно: "Лили, искам да правя секс с теб". Но вместо: Благодаря, както настояваше Кобилкина, дамата го погледна строго и обясни, че според нейните разбирания за морала, сексът трябва да бъде предхождан от два месеца целувки. Тази философия отсече като с меч чувствата на Борис. На другата сутрин той само отрони: След толкова битка снощи, днес пак съм на кота нула. Настроението му се върна чак когато научи, че в съседния хотел току-що започва семинар с 60 жени. Всичките учителки. И нито един мъж.
Съвсем друга бе историята на Младен. Грамада от мускули, мек добродушен поглед, спокоен и мълчалив, той току-що се бе върнал след 4-годишен тежък престой в Афганистан. Умно бе решил да вложи спечелените там пари, не в някакво кафене, а в себе си. В следващите четири години се виждаше като студент във ВИАС. На фестивала на необвързаните бе дошъл без никакви очаквания. От любопитство и малко да си почине. Още първата вечер обаче една смугла красавица го покани на танц. Оказаха се от един град. Беше, ако не любов, то поне симпатия от пръв поглед. Тръгнаха си заедно. Щастливи. Засега.

Съвсем друг случай е Андрей. Ето неговата изповед: "Бил съм в градина с много цветя и съм късал най-красивите. Вече съм на 51. За кога да се пазя повече. Не е проблем да спиш с хубава жена, въпросът е да избягаш навреме. Аз успявах. Сега знам много. Натрупал съм опит, мъдрост, но нямам на кого да го предам. Нямам деца". Андрей беше наясно, че бъдещата майка на децата му не е тук.

Двама румънски ергени предаваха на феста международно участие. Единият от тях, когато всички наричаха Чаушеску, въпреки че се казваше Тудор Ангел и бе наполовина нашенец, твърдеше, че точно нашите две нации са най-достойните, добре сложени и умни в целия ЕС. Даже поставяше красотата на българките пред тази на румънките. Твърденията му бяха резултат на дълбоко изследване на тялото и душата на красива необвързана инженерка от Пазарджик.

Известно е, че сексът не е повод за запознанство, но редно е да признаем, че напълно непознати мъже и жени в края на фестивала на необвързаните си се водеха съвсем като семейство. С тази разлика, че се караха.
Веселин Маринов също бе там. Определи се за необвързан и подлуди дамите с вечните си хитове. Сопраните вдигнаха "Наздравица", тенорите забиха рок, ансамбъл "Българе" дадоха уроци по танци, артистичната му директорка Цвети Шопова показа изящни тоалети, а продуцентът Христо Димитров обеща фестивалът на необвързаните да се превърне в най-мощното оръжие за решаване на демографската криза в милата ни родина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай