Феномен! Полудяха по черното злато у нас

Къде се крие то, има огромен интерес

Феномен! Полудяха по черното злато у нас | StandartNews.com

Появи се нов природен феномен, който привлече сериозен интерес у нас.

Златоградското село Кушла е единственото находище у нас на природния лек "мумио".  То представлява черна лепкава пръст, съдържаща в себе си високи нива на полезни метали като калций, магнезий, цинк и др. Природният материал е добре познат на учените в БАН, защото в продължение на години те изследват неговия състав, но не могат да открият на какво се дължи лечебната му сила.

Местните пък казват, че няма нещо, за което да не може да помогне - от това да излекува счупени кости, натъртвания, артрити до това да разреши едни от най-големите проблеми на храносмилателната система.

"От както по медиите тръгнаха репортажи за селото и мумиото ни, все по-трудно става да го намериш, защото интересът е наистина голям. За да се стигне до него, трябва да се  копае 2-3 метра надолу в земята. В Кушла има една определена жила, която ние си знаем и от която излиза черната благородна пръст.  

Измиваме добре, прецеждаме и оставяме да съхне на слънце. След това оформяме 150 грамови топчета, които могат да се разтворят във вода или да се превърже контузеното място", разказват с ентусиазъм местните продавачи и лечители, които нямат търпение да посрещнат туристи в селото и  да им предложат от своето богатство.

Ненапразно мумиото е получило прозвището "черното злато на Родопа планина“, защото може да се каже, че освен по полезните свойства, то прилича на благородния метал и по цената, на която се продава - от 9 до 12 лева за топче.

И ако до преди 10 години много малко хора знаеха за него, то сега няма човек, който да не е чувал за лековитата кушленска пръст и да не иска да се докосне до нея. Затова пък помагат местните - готови са да я продадат на всеки и да я изпратят по куриер дори до чужбина, предава 24rodopi.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Killer
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> https://mub.me/bioex

Откажи
Пипи
преди 3 месеца

Да ,чувала съм тези дето ядат виагра получават един хубав инфаркт, познавам такива глупаци, вече мъртъвци!

Откажи
Александър Райчев от Кокаляне
преди 3 месеца

Аз искам да си намажа хуя с това нещо, за да стане по голям, тъй като на жена ми Стефка от гара Левски, путката и стана много голяма...и продължава да расте...

Откажи
Участвал там
преди 3 месеца

Нищо няма да ти помогне момче ,жена се ебе с кеф до 35 г , след това сменяш. Внимавай да не те отрови , тази твойта е долна и проста ...

Откажи
Roksan
преди 3 месеца

Данакозаплатаджийте сега ще забранят да се копа и взима пръст почва от местните хора и ще ги прецакат ако това т н.злато лечебна кал пръст земя е на общински терен.

Откажи
Умка
преди 2 месеца

А сега да поканим някоя канадска или американска фирма да копае и черното злато, да пълнят гуши без да плащат, а ние ще им ръкопляскаме.

Откажи