Фенка на Скарлет пази тайните на 4 премиери

Снежана Димитрова обича танците и мамината пуйка

Фенка на Скарлет пази тайните на 4 премиери | StandartNews.com

София. Кралете се сменят, администрацията съхранява държавността. Това обръщение на Симеон Сакскобургготски към служителите от Министерски съвет се запечатва в съзнанието им. Посланието му е едно от нещата, с които Снежана Димитрова ще запомни бившия премиер. Тогава ръководи държавните служители на "Дондуков" 1.

Сега води листата на "Нова алтернатива" в 24 МИР в София. Родена е в Костенец. С умиление говори за родителите си. Живеят в бяла, спретната къщурка с три бора отпред, символ на децата в семейството - Снежана, сестра й, и нейния брат. "За Коледа пуйката на мама е най-сладкото нещо на трапезата", казва тя.

В училище си имала прякор - Петричката врачка. Заради интуицията и заради това, че има отговор на всеки въпрос. "Бях бунтарка, носех будилник, който звънеше, когато учителите ни задържаха след училищния звънец и ни отнемаха от междучасията", спомня си Снежана.

Започва работа, докато е студентка, като длъжностно лице по гражданско състояние. След като се дипломира, се явява на конкурс за началник на отдел. "Беше на Бъдни вечер и това беше началото на кариерата ми", казва дамата от "Нова алтернатива". По-късно същият празник белязва кариерата й на шеф на дирекция "Държавна администрация" при Иван Костов. Когато премиер става Сергей Станишев, част от екипа на Димитрова преминава да работи в новото министерство на Николай Василев. Три години е шеф на дирекция "Стратегическо планиране и управление". Отива си три месеца след влизането на Бойко Борисов в Министерски съвет. Само три дни е главен секретар. "Повярвах на мъжката му дума, но после стана ясно, че мъжът е трябвало да съм аз, а той е просто поредният премиер", спомня си тя. След напускането си работи в консултантска компания. Преподавател е по публична администрация в три университета.

Доктор по управление и администрация. Шеметната кариера не й пречи да се забавлява. Обожава да танцува. За кратко преподава модерни и класически танци в гимназията в Костенец.

"Имах период от живота си, когато се бях приготвила да умирам, но след като ме изкараха от реанимация и чух музиката, започнах да си тактувам в болничното легло. Казах си, нищо ми няма, ще живея, трябва да съм наистина мъртва, за да не ми се танцува", разказва кандидат-депутатът от "Нова алтернатива". Харесва морето, но обича топлите дни в планината. Зимата предпочита да е пред камината. "Червеното вино на татко е истинско, дъхаво и пивко, страхотийка. Не си падам по твърдия алкохол, но при мама и тате, задължително ракийка, мама прави салатата със зеленчуци от градината, а през зимата - туршийка", разказва Димитрова.

Обича да пазарува. "Превръщам това в забавление с децата. Синът ми е консултант по облеклото, обичам да се оглеждам в очите му", признава Снежана. Държи на мнението и на дъщеря си. Младата дама е завършила УНСС, управление на човешките ресурси. "Има собствена кариера, изключително амбициозна", хвали я майка й. "Често се опирам аз на нея, искам съвети", допълва тя. Любимият филм на Снежана е "Отнесени от вихъра". Когато не мога да взема решение в заплетени ситуации, си казвам като героинята Скарлет - "Няма да му мисля днес, ще му мисля утре", а утрото винаги е по-мъдро от вечерта и така ми се получават нещата, описва философията си Снежана Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай