Фандъкова строи "зелени" детски градини

Фандъкова строи "зелени" детски градини | StandartNews.com

София. През следващата седмица започва изграждането на нови четири детски градини в столицата, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на изграждането на детска градина в квартал „Лозенец". Фандъкова припомни, че включително с тези четири, в София се изграждат общо 11 нови детски градини. Детското заведение в Лозенец ще може да приеме 150 деца - две яслени и четири градински групи, и ще може да заработи през декември месец. Планирано е и изграждане на улица в близост до забавачката.

„За строежа на останалите шест градини, които са по план, текат процедури", обясни тя.

През следващата седмица започва строежът на детските градини в Герман и Кумарица. Йорданка Фандъкова обясни, че именно тези две градини ще бъдат изцяло „зелени" градини, като това предвижда поставянето на термопомпи на отоплението и слънчеви панели на покривите.

„Амбиция на Столична община е навсякъде в детските градини, където няма централно отопление, да работим за това да се използват енергоефективни източници", отбеляза Фандъкова. Другите две детски градини, чийто строеж започва в близките дни, са в районите „Младост" и „Оборище". „В момента се строи усилено и в кварталите „Красно село", „Лозенец" и „Дружба". Движим се по график, защото осъзнаваме, че много родители чакат, за да бъдат настанени техните деца", каза Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай