Фандъкова: Съединението е резултат на собствените ни усилия

Фандъкова: Съединението е резултат на собствените ни усилия | StandartNews.com

София. "Съединението, което честваме днес, е резултат на собствените усилия на нацията ни и постоянството на една справедлива кауза", каза столичния кмет Йорданка Фандъкова по време на честването на 128-годишнината на Съединението на България пред Мавзолея-костница на княз Александър Първи Батенберг.

"6 септември 1885 година е дата, която ни казва, че най-важната работа, която имаме да свършим, трябва да я свършим сами, без отлагане и без колебание. Не трябва да забравяме, че само единни можем да отговорим на трудностите, които застават на общия ни път", допълни тя.

По думите й, нация, която празнува своето съединение, има силата и мъдростта да отговори на всеки опит за разделение на гражданите. Фандъкова призова всички да не забравяме мъдростта на предците ни и уроците на историята.

Столичният кмет благодари на представителите на родолюбиви и патриотични организации, на „Мати България", на военните организации, военноинвалидите, офицерите от запаса – защото те са винаги на първа линия и винаги предават своя дух на младите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай