Фандъкова: Олигарсите не се возят в градския транспорт

Няма да си позволява да забраня сегашните протести

Фандъкова: Олигарсите не се возят в градския транспорт | StandartNews.com

София."Поисках от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев да не се допуска блокиране на възлови транспортни артерии през работния ден", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде Фокус. 

"София е град, в който живеят над милион и половина души, с различни политически пристрастия. Голяма част от тях споделят исканията на протеста, но в същото време имат ангажименти и градът трябва да функционира. Като кмет не мога да приема малки групи от хора да блокират през активната част на деня градския транспорт и да пречат на други граждани да стигат до там, закъдето са тръгнали. Нека не забравяме, че олигарсите не се возят с автобусите на градския транспорт; в обществения транспорт се придвижват обикновени хора, които трябва да стигнат до своите работни места. Не бива обикновените граждани да са потърпевши заради политиците. Тази сутрин например беше блокиран за кратко достъпът до храм-паметника „Св. Александър Невски", като намирам това за излишна мярка. Помолих да се гарантира достъпът на гражданите до храма и движението беше пуснато", каза Йорданка Фандъкова.

"Както не забраних протестите на недоволните граждани в столицата през зимата, така няма да си позволява да забраня и сегашните протести. Аз не бих искала да деля протестите, нито пък да противопоставям едни на други хората, които излязоха да изразят своето недоволство през зимната и тези, които сега са на улицата. Факт е обаче, че вандалските прояви, на които станахме свидетели по време на протестите през зимата, днес липсват", каза Фандъкова.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай