Четвъртък,

Фандъкова: Държавата отговаря за регулацията на "Топлофикация"

От: Failed to load user -
1742
Фандъкова: Държавата отговаря за регулацията на "Топлофикация"
A
A
A

Столичният общински съвет прие бизнесплана за софийското парно за 2014 г.

София. „Столична община е собственик на "Топлофикация", но зад цялата регулация на дружеството стои държавата", заяви пред журналисти Йорданка Фандъкова, след като преди 2 седмици от БЕХ поискаха Столична община да изтегли заем, с който да погаси дълговете на „Топлофикация София".

Стоян Цветанов, изпълнителен директор на Столичното парно,обърна внимание на факта, че задълженията на дружеството са 628 млн. лв., но трябва трябва да бъдат отчетени и неполучените му все още близо 100 млн. лв. за произведена електроенергия от НЕК. Цветанов отбеляза, че в рамките на управлението си са успели да намалят задълженията на дружеството.

В плана на "Топлофикация София" ЕАД са включени изграждането на 2 нови когенериращи инсталации, модернизирането на други 4 съоръжения и подмяната на над 37 км от топлопреносната мрежа. Това е записано в бизнесплана на компанията за 2014 г., който беше приет днес на заседанието на Столичния общински съвет.

„За мен е важно, че в този бизнес план са заложени някои неща, които ръководството получи като задачи преди 3-4 години, когато започна работа. Това е в посока подобряване работата с клиенти – нещо изключително важно за мен. По наше предложение, вече една от мерките е реализирана, а именно отпадането на лихви върху прогнозни сметки. Очакваме останалите в новата наредба и промените в закона да се случат, в същото време, работят програмите за лоялни клиенти и много хора се възползват от тях. Второто нещо са инвестициите, те са особено важни, за да може дружеството да си поеме дъх, да може да си плаща старите задължения и да не трупа нови", коментира столичният кмет.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички