Фалшиви селфита от самолет особено популярни в Китай

Пластмасов стол и тоалетна седалка вместо илюминатор

Фалшиви селфита от самолет особено популярни в Китай | StandartNews.com

Фалшиви селфита от самолет особено популярни в Китай

Вместо илюминатор - ръб на тоалетна чиния. В Китай предизвикателството "Fake plane ride" (псевдополет със самолет) е придобило вирусна популярност. Интернет потребителите с помощта на импровизирани средства имитират снимането на красиви гледки от илюминатора на самолет - в ролята му влизат дръжки от перилни препарати и съдове, пластмасови столове, тоалетни седалки. А самите гледки всъщност са копирани от интернет или от туристически брошури.

Смешни кадри започнали да се разпространяват в приложението за споделяне на къси видеоклипове Douyin (китайски аналог TikTok) по време на честването на Новата китайска година по Лунния календар, който започва с грандиозен пролетен фестивал и открива сезона на пътешествията.

По традиция през този месец жителите на Поднебесната империя, намиращи се по целия свят, се прибират у дома. Очаква се пътешествениците да извършат 73 милиона полета през февруари. Онези, които не са извадили късмета да се повозят със самолет, решили да подходят творчески по въпроса.

В микроблоговете Weibo хаштагът "как да се преструвам, че съм в самолет" спечели повече от 27 милиона гледания, в Douyin - повече от 24 милиона, пише Daily Mail.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай