Facebook изключи основни функции за Европа

Причината е директива за електронна поверителност

Facebook изключи основни функции за Европа | StandartNews.com

Facebook деактивира няколко функции в своите приложения Messenger и Instagram за хората в Европа, за да се увери, че спазват промяна в правилата за поверителност.

От 21 декември приложенията за съобщения ще попадат в обхвата на правилата на ЕС, известни като директива за електронна поверителност.

Facebook реши да изключи няколко интерактивни опции и да предложи само основна услуга за съобщения. Анкетите за групов чат в Messenger и запазването на снимки са сред липсващите услуги. Възможността за задаване на псевдоними за приятели в Messenger също ще бъде деактивирана.

Любимите на всички филтри за лице с добавена реалност чрез директно съобщение в Instagram също са изключени в Европа.

Facebook заяви, че не е публикувал списък на всички функции, които преустановява в Европа, тъй като бързо ще активира тези, за които е уверен, че спазва правилата.

Основните опции за текстови съобщения и обаждания в Instagram и Messenger няма да бъдат засегнати.

"Все още определяме най-добрия начин да върнем тези функции. Необходимо е време за възстановяване на продуктите по начин, който работи безпроблемно за хората и също така отговаря на новите разпоредби", се казва в изявление на компанията.

Инструментите ще бъдат деактивирани за потребители в цяла Европа на етапи, така че някои хора може да открият, че все още могат да ги използват още няколко дни.

Напълно възможно е анкетите на Instagram и Messenger и филтрите за селфи да не нарушават новите правила, но Facebook иска да играе на сигурно и да предлага съкратена услуга за съобщения, докато не може отново да добави екстрите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай