Неделя,

Евтим Костадинов: Службите се притесняват от Комдос

От: Failed to load user -
2971
Евтим Костадинов: Службите се притесняват от Комдос
A
A
A

София. Спецслужбите и разузнаването явно са притеснени от данните, които Комисията по досиетата би могла да оповести и затова се върна закриването й на дневен ред. Тази хипотеза изрази пред bTV председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Като основа на твърдението си той посочи, че Националната разузнавателна служба от години протака предаването на архива на Комдос, както и подновените слухове за закриването на комисията. Костадинов обаче уточни, че в момента такива индикации от парламента няма, а само от председателя на вътрешната комисия Атанас Мерджанов.

Според Костадинов явно се е стигнало до момент, когато трябва да се предадат архивните документи от НРС и Военна информация, които могат да „притесняват някого".

„Още 2006 г. законодателите прецениха да се даде възможност разузнавателните служби да се приготвят за това подаване на документи и дори беше уреден начина на предаването им. Когато започна тази проверка до 2010 г. ние стигнахме до момента в който се стигна до спецслужбите. Води се кореспонденция, последва и среща през април се срещахме и с президента. Службите не искат да предадат документите си и явно се притесняват", обясни Костадинов.

Следващите проверки на Комдос ще бъдат за приватизацията – фирмите и лицата, които са придобили държавни компании. След тях са здравните заведения.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички