Европейката на Холивуд

Европейката на Холивуд | StandartNews.com

Рене Зелуегър тези дни изненада света с външния си неузнаваем вид. Тя побърза да уточни, че това е резултат от здравословен начин на живот, а не на хирургична намеса. "А и остарявам. Кой не е подвластен на времето?". Актрисата е известна с експериментите с визията си - за първия филм от поредицата за Бриджит Джоунс напълня с близо 20 килограма.

Рене Зелуегър е родена на 25 април 1969 г. в Кати, Тексас

Майка й Келфрид Ирен е норвежка, по професия медицинска сестра, а баща й Емил Ерик Зелуегър е швейцарец, инженер.

Рене започва да се интересува от актьорство в гимназията, когато членува в драмсъстава. Ходи и на уроци в Университета на Тексас, а след това започва да се замисля все по-сериозно за кариера на сцената и екрана.

След като завършва, решава, че в Холивуд ще й е трудно да пробие - остава в Тексас и започва да ходи на прослушвания около Хюстън. През 1994 успява да получи роля във филма "Хапки от реалността", а година по-късно в "Емпайър рекърдс".

Режисьорът на "Джери Макгуайър" Камерън Кроу отначало кани на кастинга за ролята на Дороти Бойд други млади актриси - Камерън Диас, Бриджит Фонда, Уинона Райдър, Мариса Томей. Но чува за изпълнението на Рене Зелуегър в The Whole Wide World и заинтригуван я вика на прослушване. Тогава разбира, че тя е неговата Дороти. С този филм Рене става световноизвестна.

Получава 3 номинации за "Оскар": за най-добра главна роля в "Дневникът на Бриджит Джоунс" от 2001 г., за продължението "Бриджит Джoунс: На ръба на разума" от 2004-а, за Рокси Харт в мюзикъла "Чикаго" от 2002-а. Печели статуетката за поддържаща партия в драмата "Студена планина" през 2003-а.

Зеуегър има 3 награди "Златен глобус" и 3 отличия от гилдията на американските актьори, разписвайки се сред най-високо платените дами в Холивуд.

През 2000-а се снима с Джим Кери в "Аз, моя милост и Айрийн" и тръгват слухове, че са станали двойка и и живота. Отначало отричат, после потвърждават, но в крайна сметка пътищата им се разделят.

Известна е и с превъплъщението си в "Сестра Бети" през 2000-а, за което печели "Златен глобус". Тя била в банята, когато научила за наградата.

Избарана е от списание "People" за една от 50-те най-красиви хора на планетата.

Без репетиции по танци и пеене успява да влезе в образа си в "Чикаго", само наблюдавайки работата на Катрин Зита-Джоунс. Критиката беше впечатлена от хубавия й глас.

Имала домашен любимец Дилан - микс от голдън ритрийвър и коли.

Работела като сервитьорка на коктейли в стриптийз клуб, докато чакала да се случи големият пробив в актьорството.

Живее с актьора Рори Кокран 4 години.

Баща й е отгледан в Австралия. Среща майка й на кораб, на път за Щатите.

През 2005-а Рене среща съпруга си Кени Чесни, кънтри певец, на благотворителен концерт. Венчават се на остров Свети Йоан, като сватбената церемония трае 15 минути. На 15 септември същата година анулират брака си.

На 24 май 2005 актрисата получава звезда в алеята на славата в Холивуд.

Приятелка е с Рийз Уидърспуун.

Боядисва си косата кестенява за ролята в "Пепеляшка" от 2005 г.

Фен е на английския футболен клуб "Челси".

Първата й екранна целувка е с Итън Хоук в "Хапки от реалността".

Името й е обсъждано за ролята в "Мулен руж", но избират Никол Кидман.

Висока е 1,60 см, родена в 2,41 часа по обяд.

Била е гадже с Брадли Купър, с когото се настаняват в имение за 4 млн. долара в Калифорния.

По статистика тя е 124-та актриса, получила "Оскар"

"Лос Анжелис ти отваря очите. Научи ме коя не искам да бъда".

"Приятели ме съветваха да не отслабвам прекалено след Бриджит Джоунс, защото ми отива. Но аз като всяко момиче си казах: "О, не". Както всички, и аз искам да изглеждам възможно най-добре".

"Много ми е добре да съм брюнетка. Промъквам се из Ел Ей без никой да ме разпознае".

С Джордж Клуни са добри приятели. "Веднъж му написах имейл от 6 страници за политическите ми убеждения и той ми отговори", спомня си тя.

"Не съм самотна. Заета съм. Това е моята линия".

За филма "Бриджит Джоунс" взима 3 750 000 долара, за "Чикаго" 10 милиона.

Сега е в романтична връзка с музиканта Дойл Брамхол II.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай