Евгени Минчев предлага 5 бона за ролекса на Николай

Църковното настоятелство решава как да продеде часовника на митрополита

Евгени Минчев предлага 5 бона за ролекса на Николай | StandartNews.com

Пловдив. В най-скоро време църковното настоятелство на пловдивския храм "Света Марина" ще реши по какъв начин ще продаде ролекса на дядо Николай. За часовника вече имало много обаждания, като едно от тях е дошло от Евгений Минчев. Светският хроникьор предложил 5000 лева.

Пловдивският владика получил ролекса като подарък за кръщене още докато бил епископ в Софийската митрополия. Според запознати часовникът може да се оцени само от познавачи, които трябва първо да го видят. Цената на нов може да стигне милиони.

Председателят на настоятелството отец Арсений ще събере седем души, които ще преценят дали да се направи търг за часовника или да се продаде по друг начин, обясни Евелина Здравкова, журналист от в. "Марица" и член на църковното настоятелств.

Волята на владиката бе часовникът му да се продаде и с парите да се плати сметката за ток на митрополитската църква, която е близо 3000 лева. Ако остане някаква сума след това, тя ще бъде дадени за благотворителност, поиска Пловдивският митрополит.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай