Ето я новата спортна двойка!

Антъни и Дария са заедно в Щатите от началото на учебната година

Ето я новата спортна двойка! | StandartNews.com

Асът на българското плуване Антъни Иванов и тенисистката Дария Радулова са новата ни спортна двойка. Те се сближили в САЩ, където учат заедно - в университета "Вирджиния Тех". Това става ясно от участието им в подкаста на БНР „Начален удар“.

Антъни и Дария са заедно в Щатите от началото на учебната година. Плувецът следва и тренира в университета "Вирджиния Тек" от 2019 г. Дария е бивша шампионка на България за жени и стигна полуфинал на „Ориндж Боул“ при 14-годишните. Иванов има участие на седем финала на световни и европейски първенства в мъжкото плуване.

"Бях много щастлив от титлата на Рафаел Надал на Australian Open. Той винаги ми е бил любимец, но не очаквах на твърди кортове да се представи толкова добре. Липсата на Джокович със сигурност също помогна. Всички около мен не бяха за Надал, включително и Дария. Станах в 3 и половина часа през нощта, за да гледам финала. Малко бяхме разочаровани от отпадането на Гришо, но има и други турнири", коментира плувецът.

"Никога не съм планирала или предполагала, че ще уча в Съединените щати и ще играя тенис там. Но така се развиха нещата, че в един момент реших, че това е най-добрият начин да продължа кариерата си", разказа Дария.

22-годишният Антъни Иванов мечтае да участва в още две Олимпиади, Радулова също винаги е искала да играе в олимпийски тенис турнир. Звездата в плуването също така призна, че мечтае да създаде семейство с Дария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай