Ето рожденната дата на Лили Иванова! Има ли измама

Разказва се за много интересен случай по времето на соца

Ето рожденната дата на Лили Иванова! Има ли измама | StandartNews.com

Макар през последните 20 години Лили да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена.

Истинската рождена дата на изпълнителката на "Ветрове" всъщност била 24 април 1934 г. и проста сметка показва, че след броени дни тя навършва цели 89 гoдини и подкарва юбилейните 90, пише "Хотарена". 

Основното доказателство, подкрепящо теорията, че Лили е 34-ти набор, са свидетелствата на нейната собствена кума Лидия Станчева. Тя е бивш директор на „Естрадна дирекция, изключително близка приятелка на примата и навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев.

Именно него мегазвезда нарича „голямата ми, единствена и истинска любов“ в биографичната си книга „Истината“. Лидия Станчева е човекът, който е видял с очите си ЕГН-то на примата на брачното им с свидетелство с композитора.  Тази дата на раждане потвърждава приживе колежката на Лили - Снежана Кратова.

Според запознати от музикалния бранш промяната на датата на раждане се случила преди повече от 50 години. Тогава тя трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум. Имало обаче един проблем — изискването на организаторите било певиците да не надвишават възрастта от 30 години. Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да замине да представлява България на фестивала в Южна Америка.

Макар да подкарва 90, любимката на българите продължава да изглежда завидно добре и да кипи от енергия. За поредна година тя ще проведе мащабно национално турне в 13 града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
гост
преди 1 месец

"Лидия Станчева е човекът, който е видял с очите си ЕГН-то на примата на брачното им с свидетелство с композитора." И как го е "видяла", при положение, че ЕГН-тата ги въведоха през 1977г., т.е. няколко години след развода на Лили Иванова и Ванко Пеев. Което няма значение, разбира се! Важно е да хвърлят бомби в медийното пространство и да се печели аудитория, или пък, момент на известност, макар и на чужд гръб, нали?

Откажи
Марко Тотев
преди 1 месец

По онова време нямаше ЕГН.... Та се чудя кайво е видяла тая,,, кума"" "

Откажи