Ето пораженията от заседяването в къщи

Какво се случва с тялото ни

Ето пораженията от заседяването в къщи | StandartNews.com

Изолацията има и доста негативните ефекти, които не е зле да си припомним отново.

Качвате килограми

Ако работите от вкъщи, вероятно хладилникът ви е на няколко крачки разстояние. По данни на ООН от началото на пандемията от коронавирус, затлъстяването представлява сериозна заплаха. Това се дължи на факта, че хората са принудени да пестят пари и по този начин избират нездравословни храни

Дробове и сърце отслабват

Ако не се движите, не повишавате сърдечната честота. Същото важи и за белите ви дробове.

Ако сте обездвижени, дихателната функция се влошава. Освен това, хората с лошо здраве на белите дробове се считат за по-податливи на коронавирус, тъй като това е респираторно заболяване.

Много от тях вероятно остават вкъщи, за да намалят риска от инфекция. Но, ако те не се движат и увеличават притока на кръв към белите си дробове..

Гръбначно изкривяване

Ако по цял ден работите седнали върху неудобен стол или легнали, това вреди върху гръбнака и рамената ви. Специалисти препоръчват да си набавите удобни столове и бюра, които ще ви носят комфорт.

Мозъкът залинява

Когато сме в движение в мозъкът ни протичат процеси, които разграждат токсините в кръвта и дори им пречат да отидат в мозъка, където могат да убият мозъчните клетки. Липсата на движение или упражнения водят до обратния процес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай