Кои са покровителите на всяка зодия

 Основният талисман на телците е бик

Кои са покровителите на всяка зодия | StandartNews.com

 

 

Овен

Овните са покровителствани от силно животно, свързано с елементите на Огъня: тигърът. Овните също не се страхуват от самотата. Имат мощен потенциал. Главният бог-покровител на Овена е Сварог, господарят на духа на огъня.

Телец

Основният животински талисман за всички Телци е бик. Много експерти също смятат, че пантерата перфектно демонстрира енергията на Телеца. Богът-покровител, който дава сила на Телеца, е Димът. Това е един вид аналог на гръцкия бог Зевс.

Близнаци

 Конят е най-доброто олицетворение на Близнаците: свободен, смел, бърз и ярък. От боговете, които ги покровителстват, заслужава да се подчертае Стрибог, който контролира вятъра, елемента на въздуха.

Рак

Раците са типични представители на елемента Вода. Техен покровител е пряко самият рак, както и морски тюлен, който е много мил и грижовен. От боговете, покровителстващи Рака, заслужава да се подчертае Велес. Помага на Раците да изразят правилно чувствата си.

Лъв

 Основното животно на Лъвовете, както може би се досещате, е самият лъв. Богът-покровител на Лвовете е Хорс, който олицетворява Слънцето, огъня.

Дева

 Девите са хора с висока емпатия, така че техният покровител в животинското царство е котка. Техният божествен покровител е духовната птица Алконост, символизираща доброта, милосърдие, както и тясна връзка с висшите създания - боговете, Вселената, съдбата.

Везни

Везните са покровителствани от такива животни като кон, еднорог, паун. Те са общителни, така че техният талисман е славей, куче. Мокош е богинята, която покровителства жените от този знак. Стрибог помага на мъжете.

Скорпион

 За Скорпионите основният помощник е скорпионът, но такива животни-талисмани като змия, вълк, костенурка и гарван също могат да им бъдат от полза. Богът на Скорпионите е Семарг, който отговаря за обединението на горния и долния свят - небето и земята.

Стрелец

Стрелецът е покровителстван от орел - силно, целенасочено животно, олицетворяващо постижения, успех, сила и мъдрост, съчетани заедно. Освен това Стрелецът, въпреки факта, че техният елемент не е Вода, а Огън, е покровителстван от сьомгата, която винаги плува срещу течението. Техният бог е Перун, който им дава сила, смелост и лидерски качества. Козирог Козирозите са хора, на които помагат животни като вълк, тигър и мечка. Те символизират желанието им да бъдат силни, самодостатъчни. Желанието за успех в бизнеса, работата и бизнеса е резултат от управлението им Знак на такъв бог като Дажбог.

Водолей

 Водолеите се контролират от Семаргл - божество, което им дава желанието да опознаят света - всички негови области. Именно Семаргл прави Водолеите толкова алчни за знания и умения. Що се отнася до животните, най-много им помагат лисицата, гарванът, плъхът и кучето. Това са интелигентни животни, надарени със специален интелект и дух.

Риба

Рибите могат да използват фигурки на всякакви водни обитатели като талисмани. Силата на елемента Вода се съдържа във всеки от тях, което подхожда на Риби във всеки бизнес. Велес е главният бог за Риби, тъй като именно той е отговорен за творческото начало на човек и за неговото развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай