Ето какво го чака шеф Токев

Пред закона всички са равни

Ето какво го чака шеф Токев | StandartNews.com

Пред закона всички са равни, като това важи с пълна сила и за българските знаменитости, провинили се на пътя. Родни звезди не веднъж са били хващани на градус или под влиянието на наркотици зад волана, като най-пресният пример е шеф-готвачът Андре Токев.

Полицаите от СДВР забелязали белия му мерцедес да криволичи по столичното околовръстно по джанти и веднага го тествали, а дрегерът отчел 1,9 промила алкохол, като по-късно медицинското изследване е отчело 1,79 промила. Затова звездата от “Мастършеф” първо беше задържан за 24 часа в ареста на столичното 5-о РУ, след което от Софийската районна прокуратура го прибра за до 72 часа.

Провинението идва две години след като бе хванат за същото престъпление. Тогава дрегерът отчете 1,6 промила и, признавайки се за виновен, Андре получи 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката за 4 месеца.

И тъй като по време на последния му арест в София е бил в изпитателния срок на условната си присъда, юристи коментираха, че готвачът ще получи ефективно наказание. Обвинението срещу 52-годишния кулинар е, че е карал с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 3 години затвор, както и глоба от 200 до 1000 лв., пише "Монитор".

Също в неадекватно състояние миналата година бе хванат и актьорът Явор Бахаров. През август 2020-а той бе арестуван от полицията в Банско заради шофиране след употреба на алкохол и дрога.

Забелязан да форсира двигателя и да дрифтира, той е проверен на място с дрегер за алкохол и с тест за наркотици, като и двете проби се оказали положителни. След това е отведен в полицейското управление, като е задържан е за 24 часа по Закона за МВР и е образувано бързо производство.

Това обаче не е единственото провинение на младия Бахаров, който само година преди това бе осъден на 9 месеца пробация заради хулиганство, защото наби младеж - бивше гадже на негова приятелка, а после налетя и на полицаите. Преди това той отново беше осъден, защото го хванаха да скача върху капака на кола, а през 2016 г. беше задържан за шофиране в нетрезво състояние.

Тогава го осъдиха на 6 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Друг случай е този с бившия генерален директор на БНТ Коко Каменаров, който през 2019-а подаде оставка именно заради това, че бе заловен да шофира в нетрезво състояние.

Cамото провинение обаче е oт юни 2016 г., ĸoгaтo пpи пoлицeйcĸa пpoвepĸa пocлeдвaло взeмaнe нa ĸpъвнa пpoбa и e ycтaнoвeнa ĸoнцeнтpaция oт 1,6 пpoмилa aлĸoxoл в ĸpъвтa нa Kaмeнapoв. Тoгaвa от Coфийcĸия гpaдcĸи cъд му присъдиха 1 гoдинa и 3 мeceцa лишaвaнe oт cвoбoдa, ycлoвнo.

Един най-злощастните инциденти на пътя, при който загина и човек, обаче е от 2007-а и е свързан с името на световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. Тогава цяла България беше потресена, след като той се качи пиян зад волана и премаза с джипа си младо момиче и приятеля й. 23-годишният шофьор загина, а 18-годишно момиче изпаднав кома с опасност за живота.

Равносметката - дамата е с травма на гръбначния стълб, която не й позволява да се храни самостоятелно и да се движи, и претърпя множество операции, като и до днес не може да говори. Според установените от МВР факти, Стависки шофира с 1,1% промила алкохол в кръвта. По ирония на съдбата по време на катастрофата той е лице на кампания за безопасно каране по пътищата с надслов „Ако си пил, слез– искам да стигна жив“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай