Ето как да изчистите кармата си и да стартирате нов живот

Топ 10 неща, които трябва да направите

Ето как да изчистите кармата си и да стартирате нов живот | StandartNews.com

Ако се притеснявате, че кармата ви е толкова мръсна, че скоро ще дойде времето за разплата, предлагаме да използвате тези методи за духовно очистване.

Кармата е концепция, която предполага, че всички действия имат последствия и се връщат при нас в бъдеще. Тоест добре познатият закон на бумеранга. Ако човек е направил много лоши неща, това е всичко, което го чака напред. Има обаче няколко трика как можете да изчистите кармата си. Тогава ще се появят удоволствията в живота.

1. Медитация. Медитацията и други практики за саморазвитие като йога могат да ви помогнат да станете по-внимателни, да разберете грешките си и да се откажете от негативните вярвания. Те също помагат за укрепване на волята ви и за по-информиран избор в бъдеще. Което определено ще ви помогне да „почистите“ малко.

2. Прошката. Тоест, процесът на освобождаване на гнева и негодуванието, които изпитваме към другите хора или към себе си. Позволява ви да се освободите от гнева и негативните емоции и да спрете да бъдете заложник на тъгата и меланхолията. Всичко това помага за изчистване на кармата.

3. Извинение. Ако сме направили нещо лошо или грешно, трябва да се извиним на други хора. Особено когато сме обидили или причинили болка на близки, познати или роднини. Това не само ще помогне за изчистване на кармата, но и ще възстанови връзката ви с някого.

4. Добри дела. Правенето на добри дела и подпомагането на нуждаещите се определено ще ви помогне да изчистите кармата си. Когато правим добро, ние привличаме положителна енергия и създаваме благоприятни условия за себе си и другите.

5. Помагайте на нуждаещите се. Желанието да помогнете на други хора не само ще помогне за изчистване на кармата, но и ще ви помогне да станете по-щастливи и по-осъзнати. Когато полагаме усилия да помогнем на някого да се отърве от лична неприятна ситуация, ние правим света по-добро място и привличаме положителна енергия към себе си.

6. Отказ от вредните навици. Лоши навици като тютюнопушене, пиене на алкохол или наркотици могат да повлияят негативно на нашата карма. Изоставянето им ще помогне за прочистване на тялото и укрепване на волята.

7. Искане на прошка от висши сили. Много религиозни и духовни традиции предлагат молитви и ритуали за изчистване на кармата. Можете да се обърнете към висшите сили с молба за прошка и помощ.

8. Признаване на грешките ви. Признаването на грешките ни и желанието да се подобряваме ни помага да станем по-отговорни и осъзнати. Също така помага за пречистване и създаване на по-добра бъдеща карма.

9. Практикувайте благодарност. Помага ви да оцените това, което вече имате. По този начин привлича повече положителна енергия в живота. Практикуването на благодарност ще помогне да изчистите кармата и да станете по-щастливи.

10. Самоанализ. Понякога не сме наясно с грешките и негативните си убеждения, което може да се отрази зле на кармата. Провеждането на интроспекция и работата върху вашите недостатъци ще ви помогне да станете по-добър човек и ще предотврати бъдещо кармично замърсяване.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
дидо
преди 4 седмици

а за най действеното - екадаши нито дума

Откажи