Емо Чолаков се изповяда: Без любов нищо не става

Всеки минава през гадости, животът е пълен с такива, коментира синоптикът

Емо Чолаков се изповяда: Без любов нищо не става | StandartNews.com

Емо Чолаков е синоптик, водещ, съпруг, баща и мечтател. Той вярва в любовта. Независимо от времето. Водещият на хитовото романтично риалити „Един за друг“ разказва пред репортер на „Събуди се“ за романтиката в живота си. След загубата на съпругата си Емо Чолаков намери сили да се изправи и да потърси и намери отново любовта. В интервюто той използва думата любов точно 17 пъти.

„Обичам да използвам фразата „Времето е наше”. И все си го повтарям още от едни други години, моите набори го помнят. „Времето е наше, наше… наше и така и не стана наше”.  Ама…чакаме…ние сме оптимисти хора. И с надежда напред. Все ще стане наше някога. 

„Всяко време е моето време. Времето е емоция, времето е такова, каквото е вътре в теб…каквото си го направиш. Така че човек, когато му е вътре слънчево, няма значение дали гърми, трещи. Каквито и тайфуни и урагани да го брулят, важно е вътре в душичката какво е“, споделя синоптикът.

„Гледам „Новините на Нова” и чакам да се появиш ти основно. Прогнозата за времето я гледам с голям кеф, сега колегите от бТВ ще ми се обидят много, но много съм голям фен на Василковски. Жесток е този човек. Много е добър, с голям кеф го следя и го чакам. Той е по-добър от мен. И това съм му го казвал“, отговоря на въпроса дали гледа прогнозата за времето Емо.

„Ние имаме допирни точки. То така се води времето. Не може да е „преобладаващо” и „на изолирани места”. Скучно е, тъпо е и отдавна не трябва да се прави така, въпреки че продължават да го правят така. Времето трябва да се води с емоция, с чувство, с любов, с отношение, със закачка…в цял свят се прави така“, коментира честите сравнения с Василковски водещият на прогнозата за времето.

„Времето презентирах с огромно удоволствие и любов. Мисля, че за това ми се получаваше – колко ми се е получавало…не всеки е на това мнение. Но доста време се задържах и го правих с огромна любов. Без любов нищо не става“, признава Емо.

За най-романтичното риалити в ефира на NOVA „Един за друг”? 

„Пак се връщаме към любовта, виждаш ли? Всичко е любов. Замисляла ли си се? Без любов не можеш да преминеш през тъжните и тежките моменти в живота. Няма друго. Това е – само любов.  Ами замисли се... Какво друго е? Какъв друг е смисълът? Всичко ценно е любов – децата, близките, семейството. Не можеш да си щастлив без да си влюбен, без да обичаш.  Докато обичам и съм влюбен, винаги съм щастлив.“

Какви са изненадите в  „Един за друг” след три сезона?

„То това е гениалното на нашето предаване. То е истинско любовно и романтично предаване, не е просто така лепнат един етикет, както напоследък го правят други телевизии. „Най-романтичното” предаване и се озоваваме в един харем, дето един мъж целува всичко наред и всъщност тия женички продължават пак да се борят за сърцето му и това нещо се нарича романтика. Извинявай, Иве, ама не е ли пошло? Отвратително е. Поне не го наричай романтично…нещо друго ….риалити и каквото ще да е. Какъв пример даваме на децата си? Знаеш ли колко изгубихме смисъла на тази думичка „любов”. Много ми е тъжно. Това е по-тъжно и страшно и от ковида, и от войната взети заедно и накуп. Ние извратихме тази думичка и смисъла й. Даже не я чувстваме по същия начин. Ти даваш ли си сметка, че Тик Ток разказва приказки на децата ни. И какво им разказва? За джуки и sugar daddy.  Това се гледа от ей такива деца които казват „Това ли е любовта?”, „Така ли ще се обичаме?”, „Така ли се търси мъж?”.   

Какво е внушението на „Един за друг” и посланието му към малките деца?  

„Те гледат едни влюбени хора. Истински влюбени. Няма там хора, които не се обичат. И това е много ценно и важно да се показва по телевизора, защото доказва по някакъв начин, че любовта е жива, че я има и то в онзи хубав, стар, традиционен начин, в който хората се обичат от сърце и душа и са готови на всичко за това.  Хората се преоткриват. Колкото и дълго да са заедно, те попадат в една атмосфера, в която всичко е любов наистина и те откриват неща, примерно след 30-годишен съвместен живот, неща в партньора си, които не са подозирали, че ги има. Откриват  нови неща, преоткриват добре забравени стари и разбират колко все още са влюбени“, разказва водещият на „Един за друг“. 

„Човек като прави нещо с любов, то се получава и съответно не може след това да не изпитва някаква липса. Работата с деца е нещо уникално“, споделя водещият, който преди телевизионната си кариера е бил учител в Гоце Делчев.

Би ли сменил професията? Например като професор по физика към Българската академия на науките? 

„Професор нямам толкова акъл. До професор няма да го докарам, но и в момента се занимавам научно с метеорология, това ми е работата. Аз цял живот съм бил с метеорологията. Цял живот. Може би „Един за друг” е единственото кривване различно, което не е свързано с метеорологията. Всичко друго, с което съм се занимавал е свързано с физика и метеорология. По течението животът си ме е бутал, аз не съм търсил нищо умишлено. При мен винаги нещата са били ей така по течението. Никога не съм и предполагал, че изобщо някога в живота си ще се показвам пред камера. Никога съм нямал такива амбиции. Просто така се стече животът ми и напускайки времето, никога не съм предполагал, че ще се върна пак пред камера. Но така се случи и се влюбих в това нещо“, разказва Емо Чолаков.

Винаги ли е толкова позитивен в живота?

„Какво му остава на човек? Има ли избор? Не е ли по-добре да си позитивен и да се чувстваш добре, отколкото да страдаш, въпреки всичката гняс, която ти се случва? Всеки минава през гадости, животът е пълен с такива. Ама нали все някак си трябва да минем през тях и да продължим … в името на някакви смислени неща ….като любовта.“

Ти обичаш? 

„И не мисля да спирам да го правя!“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай