Емил Димитров: Митниците са на автопилот

Емил Димитров: Митниците са на автопилот | StandartNews.com

София. "Митниците от 1 г. са на автопилот, никой не ги командва. Първите 3 месеца бяха изгубени", категоричен бе бившият митнически шеф и настоящ главен секретар на областната администрация в Плевен Емил Димитров, по-известен като Ревизоро, пред бТВ.

"Два месеца начело на митниците стоеше Кирил Желев". Според Ревизоро той не бил подходящ за системата, а работата му била единствено да движи въздуха в коридора.

Димитров коментира и бежанската криза. Според него трябвало имигрантите да бъдат събрани на едно отдалечено място, а не да се настаняват из цялата страна. Като главен секретар на областната администрация в Плевен Ревизоро допълни, че е доволен, че няма да има бежански лагер в Телиш, защото в противен случай трябвало да прекарва голяма част от времето си там.

Емил Димитров призна, че е бил одобрен за поста и от Сергей Станишев, и от Лютви Местан, но с уговорката, че назначението му не е политическо.

"Разбирам се с всички политически сили", заяви Ревизоро. По повод критиките към себе си от страна на Румен Петков той поясни, че „един човек не определя политиката на държавата." „На него не му харесва, че не са се съобразили с него", каза бившият първи митничар в държавата.

По думите на Димитров който и да управлява страната, има 6 месеца да направи реформа. От тези 6 месеца се определяло дали ще изкара цял мандат или ще се провали. При митничарите обаче „гратисният период" бил едва 3 месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай