Емигрантги гладуват заедно с Едвин Сугарев

Емигрантги гладуват заедно с Едвин Сугарев | StandartNews.com

Българи, които живеят в чужбина, ще гладуват заедно с Едвин Сугарев. Те подкрепят антиправителствените протести в страната, които продължават вече месец, освен това сънародниците ни са солидарни с поета, който не се храни.

„Налага се, очевидно, от една страна, защото степента на информираност тук в германските медии не е една от най-високите за това, което се случва в България, а и от друга страна, го правя, предполагам, че и колегите и приятелите ми, които са в различни други страни из Европа, го правят просто по вътрешна необходимост, защото се чувстваме съпричастни, свързани с тая наша българска съдба". Така публицистът Милен Радев, който живее в Германия, обяснява своя мотив за присъединяване към гладната стачка на Едвин Сугарев и неговия приятел фотограф.

Българите в чужбина ще гладуват щафетно. 

"Стандарт нюз" припомня, че поетът Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни. По-късно към неговата форма на протест срещу правителството се включиха още хора- фотофрафът Николай Генов, синът на Радой Ралин- Стефан Стоянов, както и близко на Сугарев семейство. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай