Ел Макферсън-Tялото в цифри

Ел Макферсън-Tялото в цифри | StandartNews.com

Легендарната красавица Ел Макферсън тази седмица навърши 50, без да изглежда кой знае колко по-различно от преди две-три десетилетия. Ел, или както я наричат Тялото, е най-добре изглеждащата суперзвезда от иконите в модата през 80-те. А правилото "здрав дух в здраво тяло" със сигурност важи и за нея, тъй като тя е една от най-позитивните жени на планетата и винаги заразява с оптимизма си. Ето най-важните факти и цифри от биографията на хубавата Ел.

Истинското й име е Елионор Нанси Гоу. Родена е на 29 март 1964 г. в Сидни. Висока е цели 183 см и горда собственичка на класическите мерки 90-60-90.

За кратко учи право. Родителите й се развеждат, когато тя е на 10 и заедно с двете си сестри остава да живее при майка си.

Днес сестра й Мими Макферсън е известен природозащитник в Австралия.

През 1980 г. Ел Макферсън бе едно от лицата на поколението на супермоделите заедно със Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън.

Ел се снима за първи път във фотосесия за списание Elle през 1984 г. Тогава е и първата й среща с Жил Бенсимон - фотограф и творчески директор на списанието. Две години по-късно те се женят, но три години по-късно се развеждат.

През 1989 г. списание Time й дава прозвището Тялото, което тя използва и до днес. Дори създава успешна серия от видеотренировки Your Personal Best - The Body.

Снима се в няколко филма през 90-те години на миналия век ("Острието", "Ако Люси се влюби", "Батман и Робин"). Участва в пет епизода на "Приятели".

През 2003-та постъпва в клиника, за да се бори със зависимостта си към цигарите и алкохола.

Тялото е майка на две деца, които ражда през 1998 г. и 2003 г. Техен баща е френският финансист милионер Арпад Бюсон, с когото Макферсън се разделя през 2005 г.

Сега Ел е омъжена за наследник на хотелска верига в Маями Джефри Софър, който е милиардер. Тяхната връзка започва в началото на 2009 г. Разделят се за кратко през 2012 г., но през ноември същата година Джефри претърпява инцидент с хеликоптер. Тази злополука обаче е причина отношенията им отново да се възобновят. През март 2013 г. е годежът им, а сватбата е през юли същата година на остров Фиджи. Днес те живеят във Флорида.

След като през 1994-а се появява гола в сцени от филма "Сирени", медиите започват да търсят разсъблечени снимки от предишни години в опит да създадат скандал. Тя научава, че журналистите са се свързали с нейни бивши гаджета, за да намерят пикантни новини за живота й. Решава сама проблема и задоволява интереса им, като се снима гола за Playboy през май същата година.

След като през 2001 г. Ел е водеща на конкурса "Мис Свят", австралийското правителство й предлага комисиона, за да бъде неофициален посланик на Австралия по света.

Владее английски, френски, италиански и испански.

И до днес е близка приятелка с Кейт Мос, въпреки че през цялото време са конкурентки в модния бизнес.

Според нея всяка жена трябва да притежава луксозно бельо за седемте дни в седмицата. "Трябва винаги да сте готови за перфектна седмица, в която визията ви да е зашеметяваща всяка нощ", казва красавицата.

Занимава се активно с благотворителност, подкрепяйки кампания за борба със СПИН, туберкулоза, малария, рак на гърдата и т.н.

Заедно със супермоделите и близки нейни приятелки - Кристи Търлингтън, Клаудия Шифър и Синди Крауфорд - основават веригата заведения "Фешън кафе".

През февруари 2010 година Ел Макферсън става продуцент на шоуто Britain's Next Top Model.

Цитати:

"Всичко, което направих, беше за забавление, а не за слава".

"Най-хубавата част от тялото ми е сърцето. Това да обичаш и да бъдеш обичан е незаменимо".

"Децата ни не са наша собственост. Те имат своя душа, свой път, свои мечти. Можем само да им помагаме, но нищо повече."

"Красотата не идва от тренировки, фитнес, бягане, а от това как се чувстваш. Всичко се изписва на лицето."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай