Експерт отговори. Защо пилотите не ядат една и съща храна по време на полет?

Зависи от това дали става дума за дълги трансокеански полети

Експерт отговори. Защо пилотите не ядат една и съща храна по време на полет? | StandartNews.com

Пилот изясни защо по време на полет, пилотите на борда консумират различни ястия.  Разяснение дава българския пилот Марио Бакалов в своя профил в социалната мрежа Фейсбук.

По негови думи отговорът на този въпрос зависи от това дали става дума за дълги трансокеански полети или по-къси полети из Европа.

"Общо взето имаме няколко възможности: да си донесем собствена храна, да закупим предварително поръчана храна за екипажи (“crew meal“) или да консумираме от храната за пътниците, която е в повече на борда и не е била използвана. Също така в самолета има и дребни снакове за нас, както и плодове.", разкри Марио Бакалов.

Освен това Бакалов разкри, че за да се избегне хипогликемия, която силно намалява когнитивните  възможности, пилотите трябва да се хранят най-късно на 6 часа.

"Не бива да ядем от една и съща храна и трябва да консумираме различни ястия. Причината се крие в евентуалната възможност за риск от хранителна интоксикация. В интерес на истината, най-честата причина за т.н. „pilot incapacitation“, т.е. временна невъзможност или загуба на управление на самолета от пилот е проблем с храносмилането или хранително отравяне", разказва пилотът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай