Екшън пред централата на Атака

Осем души са ранени при сблъсъците пред централата на Атака.

Екшън пред централата на Атака | StandartNews.com

София. Истински екшън настана малко след 22 ч. край централата на партия Атака на ул. "Врабча". Повече от 15 коли на Жандармерията бяха ангажирани с охраната на събитието.

Още пред централата на ДПС протестиращите са започнали със заканите - "Волене, идваме".

Освен, че започна мятане на бутилки и бомбички, започнаха и масовите обиди от едната и от другата страна на протеста и на контрапротеста.

Протестиращите хвърлят пластмасови бутилки към централата на партия Атака в София. От централата членове и симпатизанти на партията отвръщат със същото. Протестиращите освиркват и хвърлят димки.Четири жандармерийски коли са обградили централата. Има много засилено полицейско присъствие в района.

Цялото ръководство на столичната полиция беше на мястото на протеста. Бутилка едва не удари по главата и.д. шефа на СДВР Ивайло Спиридонов.

Хората на Волен Сидеров се заканваха, че бранят централата си докрай. От протестиращите се чуваха възгласи - "Покажете се, турци такива". По време на шестивието стана ясно, че някои от недоволните са били проверявани от полицията. Малко след 23.30 ч. Волен Сидеров взе микрофона, а за сигурността му се грижеха няколко момчета. Те го пазеха, като държаха маса над главата му, за да не пострада той от подмятаните бутилки от страна на протестиращите.

Между двете групи има бусове на жандармерията, полиция, жандармерия. Полицаите са с щитове и каски. Протестиращите скандират "Турци сте", "Еничари" и обиди по адрес на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров. Групите си показват неприлични жестове и се обиждат.

Пострадали

са общо осем души са ранени при сблъсъците пред централата на ПП "Атака", предаде БНР. Екипите на Спешна помощ са оказали съдействие на седем от пострадалите на място. Те имат контузии по главата от хвърлени камъни и бутилки. Пред централата на "Атака" са пострадали трима души, единият от които депутатът Кристиян Димитров от "Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай