Понеделник,

Единственият по рода си Food Park в България

От: Стандарт -
631
Единственият по рода си Food Park в България
A
A
A

 Преди 1 година и 8 месеца първият street food комплекс в България отвори врати в София. Неговото име е “Quartal” и е изграден изцяло от метални транспортни контейнери. Паркът се превърна в социално преживяване както за софиянци, така и за туристи, а същевременно Street food културата набра изключителна популярност.

 След близо 2 години на разрастване и видим успех, на 31.03.2022 година Quartal, с адрес бул. „Черни връх”69 официално придоби прозвището квартал на Столична обищина. До този момент Quartal е най-малкият по площ квартал в София. Освен това, неговите посетители и жителите на столицата вече ще имат възможността да променят адресната си регистрация, като за тази цел единствено трябва да подадат заявление към отговорните за това държавни институции.

 След дълга борба, столичният кмет Йорданка Фандъкова учреди най-новия квартал в София и поздрави управителите на Quartal за решението, което са взели, за да се чувстват техните посетители и всички жители на град София общоприети, за да бъде значително подобрен стандартът на живот. От Столична община обявиха, че тепърва предстоят процедури  по избор на кмет на новия столичен квартал.

 

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com