Един от биячите: Опитах да спася Тодор

Един от биячите: Опитах да спася Тодор | StandartNews.com

Лично аз се опитах да спася Тодор, когато го свлякох на земята. Това заяви пред съда Десислав Дамянов, един от братятата биячи на 18-годишния младеж, пише konkurent.bg.

В момента окръжният съд във Враца решава дали да остави за постоянно в ареста братята Десислав и Иван Дамянови.

В съдебна зала двамата заявиха, че съжаляват за смъртта на момчето, но казаха категорично, че те са били атакувани от него.

Двамата братя се защитават с двама адвокати – Светла Генова и Росен Бончев. Те бяха категорични, че Иван и Десислав трябва да бъдат освободени с по-лека мярка, тъй като няма никакви доказателства, че са извършили престъплението, в което са обвинени.

Според защитата, първоначалното обвинение – за причиняване на смърт по непредпазливост е отговаряло на ситуацията.
При въвеждането на двамата задържани в съдебната палата настана истинска суматоха.

Десетки близки и приятели на Тодор бяха окупирали сградата на съда. За да не ескалира напрежението от съдебната охрана успяха да заблудят гражданите, вкарвайки в района на сградата няколко автомобила. Оказа се, че докато децата тичаха измежду полицаите, за да видят очите на арестуваните братя, двамата вече бяха въведени в храма на Темида.

„Къде бяхте, когато го убиха", крещеше през сълзи в очите на полицаите приятелката на убития Тодор – Грета.

„Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна", каза един от двамата братя преди влизане в съда, пише Нова ТВ.

Прокурор Ивайло Христов обясни: „Може да се направи обосновано предположение, че братята са извършили престъплението, в което са обвиняеми".

Предстои хистологично изследване, което да установи причината за смъртта на Тодор. Свидетелите разказват: „Иван и Десислав, демонстрирайки мъжество на улични бойци, са влезли в ръкопашен бой с 18-годишния мъж и той е починал, няма спор, че те са автори на деянието".

„Поддържам казаното от моя защитник. Искам да допълня, че момчето, когато падна до мен, аз лично съм му вадил езика, за да го спася, аз мислех, че си е глътнал езика. Нямам какво да кажа, съжалявам за момчето. Ако може - домашен арест", каза един от биячите - Десислав.

Другият задържан за убийството - Иван - добави: „Нямам какво да добавя. Момчето първо ни атакува, един удар не сме му нанесли. Имаше втори човек, който се намеси на нова страна, вторият човек прикри бокса".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай