Един цвят е забранен за боядисване на малки апартаменти

Ще заприличат на болница

Един цвят е забранен за боядисване на малки апартаменти | StandartNews.com

Някои цветове трябва да се избягват при декорирането на стените в малки стаи или маломерни жилища, твърдят интериорни дизайнери от британската компания за ремонт и боядисване The Good Painter пред The Sun, цитирани от Дарик.

 На първо място, според експертите, трябва да се откажете от чисто белия цвят, защото в ограничено пространство той ще направи сенките и ъглите по-забележими, а също така ще направи стаята да изглежда като болнична. Не е необходимо да боядисвате малките стаи и в червено, съветват спецовете. "Яркото червено изглежда агресивно, може да доведе до главоболие и визуално ще смали още повече дома ви. В същото време приглушените нюанси на червеното правят стаята по-енергична и приветлива", обясняват дизайнерите на компанията.

Трябва да избягвате и наситените оранжеви и жълти цветове, тъй като е трудно да ги съчетаете с аксесоари. Подобен проблем очаква и тези, които искат да боядисат стените в неутрални, бежови тонове. "Неутралните цветове са богата комбинация от различни нюанси на розово, оранжево, синьо и зелено, които могат да влязат в конфликт с декора, мебелите и аксесоарите, които вече сте избрали", обясняват познавачите на темата. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Бояджия
преди 4 месеца

Добре де, тогава има ли цвят, в който да ни разрешите да си боядисаме стените все пак?

Откажи
Русева
преди 4 месеца

Е то не останаха цветове

Откажи