Джонатан Алън: Няма никаква дискриминация към българите

Джонатан Алън: Няма никаква дискриминация към българите | StandartNews.com

София. Няма дискриминация. Предложенията са за всички европейски граждани, не само за българи. И са същите правила, прилагани в други държави.

Това написа в профила си в Туитър посланикът на Нейно величество у нас, Н.пр. Джон Алън по повод мерките, които обяви британският премиер Дейвид Камерън.

„Няма начин! Няма дискриминация – всички мерки се прилагат еднакво за всички граждани на ЕС. Включително и за британци, които се връщат от чужбина, между другото", написа Алън по-рано отново в социалната мрежа в отговор на въпрос от страна на негов последовател, изразяващ надежда, че позицията на правителството в Лондон няма да дискриминира българите.

„Това, което има значение е позицията на правителството. Контролът отпада. Българите са свободни да работят, но не получават автоматичен достъп до системата за (социални) ползи", написа още дипломатът.

По-рано Камерън обяви мерки срещу така наречения "социален туризъм", заявявайки, че мигрантите в ЕС няма да могат да кандидастват за помощи за неопределено време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай