Джейн Фонда се кипри в рециклирани тоалети

Великата кинаджийка стана лице в еко кампания на „Гучи“

Джейн Фонда се кипри в рециклирани тоалети | StandartNews.com

Джейн Фонда е едно от новите лица на „Гучи“ в най-новата глобална еко кампания на бранда. Колекцията Gucci оff the Grid е на креативния директор Алесандро Микеле и всички продукти в нея са изработени от рециклирани, органични, био базирани и устойчиво снабдени материали, включително регенериран найлон, както и различни други отпадъци. Освен великата кинаджийка, в рекламната акция участват разнообразни звездни персони, сред които са още Lil Nas X и Дейвид де Ротшилд. Персонажите дефилират с моделите в измисления от Микеле град.

"Всички допринесоха за тази колекция. Идеята в кампанията е за диалога между хората, изграждащи нещо ново. Представих си, че можем да построим къща с дървета в центъра на града - всички заедно, като деца, които играят в парка. Защото ние трябва да разберем, че нашата планета съществува - дори там, където ни се струва невъзможно", коментира Микеле.

От фешън конгломерата Kering, който стои зад брандовете „Гучи“, „Ив Сен Лоран“, „Ботега Венета“ и „Баленсиага“, дойде още една новина - френската компания ще назначи в Борда на директорите си бизнесменът Тиджане Тиам, предприемачът Жан Лю и самата Ема Уотсън.

„Колективната интелигентност идва от различните гледни точки – тя е от решаващо значение за бъдещето. Горд съм, че включваме толкова впечатляващи таланти към екипа", споделя в официално изявление изпълнителният директор на Kering Франсоа-Анри Пино.

Ема Уотсън напоследък постоянно коментира необходимостта от промяна в света, насочвайки вниманието на милиони към проблемите, свързани с опазването на околната среда. Именно поради тази причина тя ще бъде и шеф на Комитета за устойчивост. „Ема е от най-популярните лица, тя е пионер в застъпничеството за устойчива мода", коментира от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай