Дянков тайно в храма на Ванга

Дянков тайно в храма на Ванга | StandartNews.com

Петрич. Финансовият министър Симеон Дянков успя да се скрие от журналисти и необезпокояван да запали свещ в храма на Ванга в местността Рупите. Той изрично настоял инкогнито да гостува в Петрич, а поканата към него отправил преди месеци лидерът на ГЕРБ в южния град Димитър Танев.

В сряда министърът не само влязъл в църквата и видял гроба на пророчицата край храма, но посетил и къщата. В сградата е живяла през последните си години от живота великата ясновидка. Повече от 16 години обаче постройката е под ключ и е затворена за посетители. За Дянков обаче къщата е била специално отворена, за да може да види вещите на пророчицата.

Най-важното е, че гостът е дал обещание много скоро държавата да предостави на община Петрич вещите на Ванга. Той е посетил и разкопките в древния град Хераклея Синтика, които са близо до храма. Уверил, че финансовото министерство ще задели средства, които ще бъдат преведени по сметката на градския исторически музей в Петрич за продължаване на проучването на историческата находка.

По-късно Дянков посетил и Националния парк музей "Самуилова крепост". Накрая провел неофициална среща с представители на управляващата партия. Лидерът на ГЕРБ в Петрич Димитър Танев поставил важни въпроси за общината, като връщането на граничното поделение. Министърът е обяснил, че това ще стане. Дори препоръчал кметството да участва с проекти за обособяването на района в градски парк. Договорена е нова среща, този път официална, в столицата, на която да присъстват кметът на Петрич Вельо Илиев и Димитър Танев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай