Двоен кордон полиция извежда депутатите

Двоен кордон полиция извежда депутатите | StandartNews.com

София. При изключително засилено присъствие на полиция и жандармерия започна извеждането на депутатите от парламента.

Около 11.15 ч. двоен кордон пази избраниците от народното недоволство. Първият ред е от полицаи в бронежилетки. По протежение на "Цар Освободител" също има засилено присъствие на полицаи, включително и с мотоциклети, които да осигурят трасе за извеждане на депутатите към сградата на Народното събрание в бившия партиен дом.

Протестиращите не са толкова многочислени, но успяват да вдигат застрашителен шум и да блокират входовете на парламента при опит някой да излезе оттам. Първи успяха да се измъкнат от блокадата три мерцедеса и джип. Изтелянето на депутатите става откъм паркинга на парламента от страната на БАН, но полицията е преградила всички възможни изходи на сградата, за да осигури безпрепятсвено изтегляне на политиците. Премиерът Пламен Орешарски и министри са сред първите, които са изведени от обградения праламент.

Голяма част от жандармерията се оттегли под аплодисментите на гражданите. Протестиращите изявиха готовност да останат около блокирания парламент цял ден, докато стане време за традиционния вече масов протест в 18.30 ч. пред Министерски съвет. 

В СДВР се получават сигнали за подготвяни провокации по време на днешните протести, съобщават от пресцентъра на МВР. Полицията отново призовава гражданите да запазят мирния характер на организираните протестни прояви и да търсят съдействието на униформените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай