Две хлапета се удавиха в язовир

Две хлапета се удавиха в язовир | StandartNews.com

Шумен. Две деца се удавиха в шуменското село Цани Гинчево в понеделник, съобщиха от МВР. 11 хлапета от селото се разхождали около дигата, изградена за предпазване на селото при евентуално преливане на язовир "Каравелово".

13-годишният Георги Георгиев и 15-годишният Иван Иванов влезли да плуват във водата пред дигата и потънали. Сигнал за инцидента са подали останалите деца от селото, които били заедно с тях. Момчетата влезли във водата около 20.00 часа, като оставили на брега дрехите си.

Кметът Красимир Георгиев обясни, че пространството около дигата никога не е било пълно с вода до обилните валежи от последните дни. От миналата седмица водата се изпускала по малко.

"Около 18.30 часа бях на място, за да проверя нивото, но в района нямаше никакви хора. Оставих човек да наблюдава язовира и по-късно от него научих за инцидента с децата", уточни кметът.

Според пожарникарите водата е била много студена и най-вероятно е пресякла жизнените функции на децата. Телата на момчетата са извадени от водолази от Горна Оряховица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай