Двама с почетни медали за доблест в бедствието в Берковица

Двама с почетни медали за доблест в бедствието в Берковица | StandartNews.com

Берковица. Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков награди с почетни медали двама души, проявили особена доблест и смелост при спасяване на хора и имущество по време на наводнението в Берковица. На 4 септември т.г. градът бе потопен от проливен дъжд, а река Берковска отвлече две къщи, стопански постройки, подпорни стени и мостове. Въпреки това, бедствието не взе човешки жертви.

Почетният медал на МВР получи директорът на областната полиция Иван Георгиев. Той е отличен за създаване на добра организация за опазване на обществения ред, здравето, живота и имуществото на гражданите по време на потопа.

Почетен медал за доблест и заслуга получи и Крум Николов от Берковица – за проявена храброст, смелост и доблест чрез конкретна помощ по време на наводнението. Той предоставил веднага безвъзмездно техниката си – багери, самосвали, за предотвратяване на щети от придошлата река и отнасянето на повече къщи от придошлата вода. С техниката за часове са направени нови диги и е отбит пътят на водата от застрашените къщи.

Почетното отличие му връчи директорът на областната дирекция на МВР Иван Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай