Два дни гости за ЧРД на Маргарита

Два дни гости за ЧРД на Маргарита | StandartNews.com

Княз Кирил се прибра в Мадрид за 80-ия юбилей на майка си

Царица Маргарита е посрещала два дни гости за 80-ия си юбилей. Тя и Симеон Сакскобургготски са решили да празнуват в Мадрид, за да съберат по-голяма част от фамилията. Още от 5 януари приятели са пристигали в дома им. За самия рожден ден на 6 януари княз Кирил е успял да се откъсне от натоварения си график в Лондон и изненадал майка си и баща си, водейки дъщерите си Мафалда и Олимпия. Заедно с княз Константин-Асен Видински, съпругата му Мария и децата им царското семейство си направило снимки за спомен.

В края на януари Симеон и Маргарита ще отбележат и 53 години брак. Те се венчават три пъти през 1962 г. Пред близки и пред изповедника на белгийския крал отец Албендеа разменят брачни клетви на скромна церемония в дома им в Мадрид, няколко дни по-късно сключват граждански брак в кметството на Лозана, а своеобразният апогей е православното венчание на 21 януари във Вевей.

През януари е и рожденият ден на най-малкото дете на Симеон и Маргарита - княгиня Калина. Тя живее в Мароко със съпруга си, пътешественика Китин Муньос, и сина им Симеон-Хасан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай