Драма: Холи Бери разплака Лейди Гага

Това се случи по време на наградите "Изборът на критиците"

Драма: Холи Бери разплака Лейди Гага | StandartNews.com

На ежегодните награди "Изборът на критиците" Холи Бери получи специалната награда SeeHer Award, която се връчва на жени, работили за половото равенство в Холивуд или изиграли образи, които са автентични и разбиват стереотипите. Докато произнасяше речта си, Лейди Гага, която беше в публиката, се просълзи. Какво толкова каза Холи Бери?

„Разказването на истории може да ни помогне да мислим не само за себе си“, каза Холи Бери в речта си. „Осъзнах, че действително трябва да видим гледната точка на другия, без значение колко ни е неудобно, за да спрем да се съдим и да спрем да се сочим с пръст. Вместо това трябва да показваме съчувствие към другите.“

„Аз съм актриса от 30 години и си мислех, че ако мога да изиграя ролята на бял мъж, значи печеля. Но знаете ли защо това не проработи? Защото, може и да не знаете, но аз не съм бял мъж. Така че за да проработят тези роли, те трябва да се променят изцяло. В тях трябва да е описана цялата реалност на пътуването ми, с цялата му красота и всичката болка.“

„Затова съм благодарна, че живея в този момент, в който жените могат да разказват собствената си история.“

Думите на Хиоли Бери накараха Лейди Гага да се просълзи, пише ladyzone. Самата тя постигна голям успех като актриса миналата година, след като беше избрана за една от главните роли във филма „Домът на Gucci“. За голямо разочарование на почитателките ѝ обаче, Лейди гага не беше номинирана за „Оскар“.

Лейди Гага има общо три номинации за „Оскар“ в кариерата си – две за музика и една за главна роля. Тя не можа да вземе актьорския „Оскар“, но получи наградата за най-добра оригинална песен за филма „Роди се звезда“.

От своя страна Холи Бери не е получавала номинация от 20 години. Всъщност тя има само една номинация, но успя да получи наградата през 2002 г. и влезе в историята като първата (и единствена засега) чернокожа жена, наградена с „Оскар“ за главна женска роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай