ДПС победи ГЕРБ в Гърмен

Кандидат на БСП ще управлява Белене, балотаж в Сатовча

ДПС победи ГЕРБ в Гърмен | StandartNews.com

В седем населени места в страната се проведоха частични местни избори. 

Гърмен. ДПС отново спечели кметското място в община Гърмен. Окончателните резултати сочат, че Минка Капитанова е избрана с 5199 гласа. За нея са гласували 67% от упражнилите правото си на глас.

"Хората очакват да продължим да подобряваме инфраструктурата, да развиваме туризма, експертна подкрепа в областта на земеделието, може би и на ниво Министерски съвет", каза Капитанова за БНР. 

2245 души са дали вота си за кандидата на ГЕРБ Верхад Ислямов или това са 33 на сто от подадените гласове.

Преброяването, което приключи в 5:15 ч тази сутрин даде началото на тържествата в Гърмен. Кръшни хора се извиха на площада за победата на Капитанова.

12 359 бяха избирателите имащи право на глас, които можеха да гласуват в 21 секции. Преброяването сочи, че има 290 недействителни гласове в общината.

През последните 14 години Ахмед Башев от ДПС бе кмет на община Гърмен. Минка Капитанова през 2011 г. стана негов заместник. Тази година той стана депутат от ДПС и дамата, която не е омъжена, зае поста на вр.и.д. градоначалник. Любопитното е, че и тя, и конкурентът и Верхад Ислямов, са от село Дебрен и живеят на една улица. Двамата съседи още в началото на кампанията обещаха, че ще са толерантни един към друг и няма да използват удари под кръста. Така след 14-годишното управление на Ахмед Башев дойде ред на жена да командва в малката община. „По този начин ще има приемственост. Минка Капитанова е най-подготвената, най-наясно е с програмите на ЕС и с проблемите в цялата община", категорични са от ДПС.

Белене. Момчил Спасов бе избран за кмет на община Белене. От ОИК – Белене съобщиха, че за Спасов, които е кандидат от БСП, са гласували 2276 души. За Милен Дулев от Местна коалиция „Бъдеще за община Белене"са дали вота си 1290 гласоподаватели, а Емил Михайлов от Местна коалиция „Демократи и земеделци за Белене" е получил 731 гласа. 148 души са пуснали бюлетина за Милен Мънева от ПП „Нова алтернатива".

"Предизвикателството е голямо, но предлагам силна програмаТя включва няколко приоритета- стимулиране на местната икономика с развитие на туризма, подобряване на техническата инфраструктура и градската среда, базирано на европейско финансиране, подобряване на основните услуги на местната общност, опазване на биоразнообразието и подобряване на административното обслужване", заяви новият кмет за "Преди всички" по БНР. 

Хлябово. Изборите в село Хлябово, община Тополовград, спечели Янко Богданов от Инициативен комитет „Янко Богданов". За него са гласували 190 души. Кандидатът на ГЕРБ Щерьо Стоянов получи 170 души, сочат окончателните резултати.

Шишманово. Синан Ибрям от ДПС бе избран за кмет на харманлийското село Шишманово беше Това съобщиха от ОИК – Харманли. Той е избран с 222 гласа.

Трън. За кмет на община Трън, област Перник бе избран кандидатът на ГЕРБ Станислава Алексиева. 1310 души са дали вота си за нея.

Царимир/Селча. Балотаж ще има в две от населените места, където се проведоха частични местни избори – в село Царимир, Пловдивско и в девинското село Селча. 

Кандидатите на ГЕРБ и „Нова алтернатива" ще се съревновават на балотажа в село Царимир. За Христо Габеров от ГЕРБ са гласували 285 души, за кандидата на "Нова алтернатива" Георги Механджийски са пуснали бюлетини 154 човека.

За кандидата на ГЕРБ Али Парпулев в село Селча са гласували 120, а за този на БСП- Венелин Иванов са гласували 125 души. Двамата отиват на балотаж в девинското село.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай