Днес сделката петрол срещу демокрация звучи странно

Днес сделката петрол срещу демокрация звучи странно  | StandartNews.com

Европейската бюрокрация и в частност евродепутатите трябва всеки ден да гледат по една анти-утопия, която е правена през годините, да прочетат "Сатанински строфи" на Салман Рушди и да си спомнят за Ориана Фалачи. Това каза в студиото на bTV писателят Димитър Недков. Заедно с журналиста Георги Тошев двамата гостуваха в предаването "Тази събота" в търсене на отговор ще ни спаси ли силата на разума.

Недков и Тошев коментираха терористичните актове в сърцето на Европа от последните дни и религиозния фундаментализъм.

"Аз не искам да се страхувам и на това уча дъщеря си, но това, което се случва в живота ни не може да го предотвратим, каза Тошев. Но допълни, че белгийското контраразузнаване не е защитило гражданите на страната. И специално припомни потресаващите факти за липсата на каквато и да е национална сигурност в Белгия - страна, където са концентрирани централите на ЕС и НАТО. Липсата на каквато и да е комуницация показва, че това може да се случи навсякъде, каза още Тошев. Днешните мислители и управниците забравят да се връщат в историята, а често се случва да плащаме грешките от историята, каза Недков.

И допълни: "Може би днес плащаме грешките на американците, плащаме грешките на европейската политика, много странно звучи днес "сделката петрол срещу демокрация".

Цялото видео вижте ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай